Βίντεο: Εξερράγη το ηφαίστειο στο νησί Κιούσου της Ιαπωνίας

Βίντεο: Εξερράγη το ηφαίστειο στο νησί Κιούσου της Ιαπωνίας

Ξύπνησε το ηφαίστειο στο Όρος Άσο της Ιαπωνίας, έναν από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς. Η τέφρα και μαύρος καπνός κάλυψαν την περιοχή και οι τουρίστες μεταφέρθηκαν από τις αρχές με ασφάλεια (Vid)

Το Όρος Άσο, ένα ηφαίστειο στο κύριο νότιο νησί της Ιαπωνίας Κιούσου, εξερράγη σήμερα, είπε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, στέλνοντας μια στήλη μαύρου καπνού σε ύψος 2 χιλιομέτρων, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές τραυματισμών ή ζημιών.

Το βουνό έχει υψόμετρο 1.592 και ενώ είναι ένα από τα πιό ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία είναι επίσης και δημοφιλής ορειβατικός προορισμός. Λίγα άτομα όμως βρίσκονταν στον χώρο στάθμευσης κοντά στην κορυφή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, είπαν οι αρχές.

Η έκρηξη ήταν απρόβλεπτη, αλλά δεν θα επηρεάσει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της εταιρείας ηλεκτρικής παραγωγής Kyushu, είπε η εταιρεία, ειδικά για τον αντιδραστήρα Σεντάι, που βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμέτρα νότια του ηφαιστείου και ο οποίος ξανατέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network