Βίντεο με τον Αμερικανό δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε στη Συρία;

Βίντεο με τον Αμερικανό δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε στη Συρία;

Σε βίντεο 47 δευτερολέπτων εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Austin Tice,που έχει εξαφανισθεί από τον Αύγουστο και κρατείται από το συριακό καθεστώς. Έκκληση να τον απελευθερώσουν (Vid)

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Austin Tice, ο οποίος εξαφανίσθηκε στα μέσα του Αυγούστου στη Συρία και θεωρείται ότι κρατείται από το συριακό καθεστώς, εμφανίσθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας με τα χαρακτηριστικά του 31χρονου ρεπόρτερ  εμφανώς σε κακή κατάσταση.

Οπως μπορούμε να διακρίνουμε στο βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που φέρει τον τίτλο "Ο Οστιν Τάις είναι ζωντανός, οδηγείται με δεμένα τα μάτια από άνδρες που φωνάζουν "Αλλαχ Ακμπαρ" ( ο Θεός είναι μεγάλος) στην κορυφή ενός λόφου.

Οι δύο τελευταίοι εργοδότες του Austin Tice, η εφημερίδα Washington Post και ο όμιλος Τύπου MacClatchy, που εκδίδει αμερικανικές εφημερίδες όπως η Miami Herald, επιβεβαίωσαν ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο δημοσιογράφος χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την τύχη του.

Η αμερικανική κυβέρνηση, διπλωμάτες και οι εργοδότες του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν πως ο Austin Tice, κρατείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η συριακή κυβέρνηση θα αποποιηθεί την ευθύνη, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι βρίσκεται στα χέρια της", δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Η Washington Post και ο όμιλος MacClatchy απηύθυναν και πάλι έκκληση "προς αυτούς που κρατούν τον Austin να τον απελευθερώσουν αμέσως", διότι ο νεαρός "είναι ένας δημοσιογράφος που διακινδύνευσε τη ζωή του για να διηγηθεί στον υπόλοιπο κόσμο αυτό που συμβαίνει στη Συρία".

Πρώην πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο Οστιν Τάις έφθασε τον Μάιο στη Συρία μέσω της Τουρκίας, χωρίς άδεια εισόδου, όπως και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με την Washington Post. Αφού ταξίδεψε μαζί με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τον Αύγουστο έφθασε στη Δαμασκό, από όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Austin Tice still alive

SHARE:

24Media Network