Βίντεο ντοκουμέντο από το σεισμό στην Ιταλία. Σύγχυση με την ύπαρξη ή μη νεκρών

default image

Η ιταλική La Repubblica μεταδίδει τις πρώτες εικόνες από τον ισχυρό σεισμό στη χώρα. Η ίδια εφημερίδα μετέδωσε πρώτη πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών, τις οποίες διέψευσε στη συνέχεια η Πολιτική Προστασία (vid)

Αναστάτωση και συγκεχυμένες πληροφορίες έχει προκαλέσει ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία. Τα ιταλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η ιταλική La Repubblica, επικαλούμενη την Πολιτική Προστασία, έκανε λόγο για νεκρούς και σοβαρά τραυματίες. Λίγο αργότερα η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας διέψευσε την πληροφορία.

Παράλληλα στον ιστότοπο της εφημερίδας αναρτήθηκε βίντεο από το εσωτερικό των σπιτιών, στο οποίο και φαίνεται η ένταση του σεισμού.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας διεξάγουν ακόμη έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, διευκρίνισε η ίδια σε ιταλικά ΜΜΕ. Ένας ναός στο χωριό Βίσο κατέρρευσε από την σφοδρότητα της σεισμικής δόνησης.

Θυμίζουμε πως, περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματα τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας).

 

Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Δείτε στο χάρτη το επίκεντρο του σεισμού. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα