Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ρίχνουν 75χρονο βίαια στο έδαφος

Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ρίχνουν 75χρονο βίαια στο έδαφος
Twitter

Ενώ οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζονται για 10η ημέρα στις ΗΠΑ, περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών τέθηκαν δύο αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο που τους δείχνει να σπρώχνουν με τη βία έναν 75χρονο και να τον ρίχνουν στο έδαφος, κατά τη δέκατη ημέρα διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Το βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος δείχνει τον λευκό άνδρα να πλησιάζει μια γραμμή αξιωματικών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με το γκλοπ και ένας δεύτερος με το χέρι. Στη συνέχεια ακούγεται ήχος από το δυνατό χτύπημα του 75χρονου στο κεφάλι, ενώ φαίνεται να τρέχει αίμα. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος είναι λευκός, δεν κατονομάζεται.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση και κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου και του κόσμου που διαμαρτύρεται για την αστυνομική βαρβαρότητα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως φαίνεται, η πλειοψηφία των αστυνομικών περνά δίπλα από τον τραυματία χωρίς να αντιδράσει, ενώ ακόμα ένας τραβάει τον συνάδελφό του που πλησιάζει τον 75χρονο για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο μέλη συνεργείου πρώτων βοηθειών έσπευσαν και βοήθησαν τον 75χρονο να μπει σε ασθενοφόρο. Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε αφού “σκόνταψε και έπεσε”.

Αφού είδε το βίντεο, ο διοικητής της αστυνομίας του Μπάφαλο Μπάιρον Λόκγουντ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας και έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπράουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα