Βίντεο: Ο 'Τζιχάντι Τζον' πίνει αμέριμνος τον καφέ του μαζί με τον μακελάρη του Μάντσεστερ

Βίντεο: Ο 'Τζιχάντι Τζον' πίνει αμέριμνος τον καφέ του μαζί με τον μακελάρη του Μάντσεστερ
VIDEO TELEGRAPH

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο εμφανίζεται ο διαβόητος τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον, να πίνει τον καφέ του μαζί με έναν από τους δράστες του μακελειού στο Μάντσεστερ και άλλους τζιχαντιστές στη Συρία

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό "Telegraph",  τραβήχτηκε στη Ράκκα το 2014 και προκαλεί ανατριχίλα, καθώς περιλαμβάνει τέσσερις από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον πλανήτη να πίνουν αμέριμννοι καφέ, να καπνίζουν και να φορτίζουν τα κινητά τους σε ένα παραδοσιακό καφενείο, έχοντας πάντα παρά πόδας τα όπλα τους.

Εκτός του "Τζιχάντι Τζον", κατά κόσμον Mohammed Emwazi, στο βίντεο εμφανίζονται ακόμη ο γεννημένος στην Ζιμπάμπουε μακελάρης του Μάντσεστερ Raymond Matimba, ο τζιχαντιστής Junaid Hussain και ο υπεύθυνος για στρατολόγηση μαχητών του ISIS, Reyaad Khan.

Η χρήσιμη πληροφορία που προκύπτει από το μικρής διάρκειας βίντεο, είναι ότι ο Matimba που θεωρούταν μέχρι πρότινος περιθωριακή φιγούρα του ISIS, αποτελεί βασικό στέλεχος της οργάνωσης. Αλλωστε, μετά το μακελειό στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε πέρυσι τον Απρίλιο, παραμένει ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στη Βρετανία, αν είναι ακόμη ζωντανός. Παρά τις φήμες ότι σκοτώθηκε σε μάχη, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του παραμένουν ανοιχτά.

Κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους τρεις της "παρέας", καθώς όλοι τους σκοτώθηκαν σε μάχες και επιδρομές αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Sun αναγκάστηκε να διαψεύσει το άρθρο για τους μουσουλμάνους Βρετανούς, που είχε προκαλέσει σάλο

SHARE:

24Media Network