Βίντεο: Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ έκανε ‘γκεστ’ στους Simpsons, το Big Bang Theory και το Star Trek

Βίντεο: Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ έκανε ‘γκεστ’ στους Simpsons, το Big Bang Theory και το Star Trek
youtube

Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν αναπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ, έχει αποφανθεί η επιστήμη. Πόσο μάλλον όταν είναι ιδιοφυείς, όπως ο Στίβεν Χόκινγκ. Ο ίδιος το απέδειξε συχνά, με έκτακτες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες, ακόμη και μουσικά άλμπουμ που άφησαν εποχή

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς, όπως επισημαίνουν ξένα ΜΜΕ, ότι ο Στίβεν Χόκινγκ είχε και μια… “δεύτερη καριέρα” μέσα από τις έκτακτες συμμετοχές του σε ταινίες, σήριαλ, ραδιοφωνικές εκπομπές, κ.λπ., υποδυόμενος σχεδόν πάντα τον εαυτό του, μέσω των οποίων όχι μόνο μοιραζόταν τη σοφία του, αλλά και το χιούμορ του, το οποίο δεν τον εγκατέλειψε ποτέ παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στη διάρκεια της συναρπαστικής ζωής του.

Η τελευταία του φιλική συμμετοχή μεταδόθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του, με τη ραδιοφωνική εφαρμογή της θρυλικής κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας “Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ”, για λογαριασμό του Radio 4 του BBC.

Το 1999 ο Στιβεν Χόκινγκ έγινε… καρτούν και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά κινουμένων σχεδίων “The Simpsons” στο επεισόδιο “They saved Lisa’s brain”, υποδυόμενος τον εαυτό του. Σε αυτό, όχι μόνο σώζει την επίσης ιδιοφυή κόρη της οικογένειας, τη Λίζα, αλλά δεν διστάζει να παραδεχθεί στον πάτερ-φαμίλια Χόμερ ότι η θεωρία του πως το σύμπαν έχει σχήμα… ντόνατ, μπορεί να είναι σωστή και μάλιστα σκέφτεται να του την “κλέψει”. Το επεισόδιο είχε τεράστια επιτυχία, ο Χόκινγκ επέστρεψε στη σειρά άλλες τρεις φορές, ο χαρακτήρας του έγινε πλαστική κούκλα, ενώ ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τη σειρά “ότι πιο αστείο παίζεται στην αμερικανική τηλεόραση.

Τον κορυφαίο επιστήμονα αποχαιρέτησε με μια σκηνή από τη συζήτησή του με τον Χόμερ Σίμπσον, ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς Ματ Σέλμαν.

Ο Χόκινγκ έκανε μερικά ακόμη guest και στην άλλη δημοφιλή σειρά του δημιουργού των Simspsons, Matt Groening, το Futurama.

Το 1993, συμμετείχε σε ένα επεισόδιο του spin off της θρυλικότερης τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, στο S tar Trek: The Next Generation. Εκεί, υποδυόταν τον εαυτό του να παίζει σκάκι με ορισμένα από τα μεγαλύτερα “μυαλά” του ανθρώπινου είδους, όπως τον Ισαάκ Νεύτωνα και τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Μία από τις κορυφαίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ήρθε τον 21ο αιώνα, όταν το 2012 συμμετείχε για πρώτη φορά σε επεισόδιο της κωμικής σειράς “Big Bang Theory” προκαλώντας δάκρυα συγκίνησης στον Σέλντον αλλά και τους τηλεθεατές, αφού δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιδανικότερη σειρά για να τον φιλοξενήσει στα χρονικά της τηλεόρασης.

Οι συντελεστές της σειράς τον αποχαιρέτησαν με μία αναμνηστική φωτό από τα γυρίσματα, επισημαίνοντας ότι ήταν μια τεράστια τιμή για αυτούς η συνύπαρξη μαζί του.

Εξυπακούεται ότι ο Στίβεν Χόκινγκ είχε τιμήσει δεόντως και τους συμπατριώτες του. Το 2014 έλαβε μέρος σε ένα από τα επετειακά σόου για την επανένωση των σπουδαίων Monty Pythons, υποδυόμενος για μία ακόμη φορά τον εαυτό του.

Αλλά ούτε και η μουσική έμεινε ασυγκίνητη από το μεγαλείο του μυαλού του. Το 1992, ο Ντέιβιντ Γκίλμορ “σάμπλαρε” τη φωνή του Στίβεν Χόκινγκ για το τραγούδι “Keep Talking” στο άλμπουμ “The Division Bell” των Pink Floyd.

Στο σινεμά, η κορυφαία στιγμή δεν ήταν με μία εμφάνισή του, αλλά με μία ολόκληρη ταινία αφιερωμένη στη ζωή του και κυρίως στην μάχη του με τη νόσο ALS. “H θεωρία των πάντων” χάρισε στον πρωταγωνιστή της Έντι Ρεντμέιν ένα Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, ενώ ο ίδιος ο Χόκινγκ είχε επισκεφθεί τα γυρίσματα για να συγχαρεί τους συντελεστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα