Βίντεο: Μάχη αετού με χταπόδι on camera

Βίντεο: Μάχη αετού με χταπόδι on camera
Youtube

Γιγάντιο χταπόδι έχει γραπώσει με τα πλοκάμια του αετό και ετοιμάζεται να τον πνίξει, όταν ψαράδες που άκουσαν στριγκλιές από το θύμα παρενέβησαν και το έσωσαν.

Ψαράδες έγιναν μάρτυρες ενός σπάνιου περιστατικού, κατά το οποίο ένα γιγάντιο χταπόδι είχε εγκλωβίσει στα πλοκάμια του φαλακρό αετό και ετοιμαζόταν να τον πνίξει, σε ακτή του Καναδά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η ομάδα των ψαράδων άκουσε ξαφνικά περίεργους ήχους σαν στριγκλιές από το νερό και προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως προέρχονταν από έναν φαλακρό αετό, ο οποίος είχε παγιδευτεί από χταπόδι.

Το τεράστιο χταπόδι του Ειρηνικού, είχε τυλίξει τα πλοκάμια του γύρω από τον αετό, ο οποίος επέπλεε στην επιφάνεια του νερού, προσπαθώντας μάταια να ξεφύγει.

“Αρχικά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Παρακολουθούσαμε και σκεφτόμασταν αν έπρεπε να παρέμβουμε στις δυνάμεις της φύσης”, ανέφερε ένας από τους ψαράδες.

Μόλις όμως συνειδητοποίησαν πως ο αετός πνιγόταν, οι ψαράδες αποφάσισαν τελικά να λάβουν δράση, απομακρύνοντας τον αετό από τα πλοκάμια του χταποδιού.

Τα γιγάντια χταπόδια του Ειρηνικού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να μεγαλώσουν πάρα πολύ, φτάνοντας σε βάρος μέχρι και τα 52 κιλά. Ωστόσο αν και μεγάλα σε μέγεθος, συμπεριφέρονται συνήθως πολύ ντροπαλά και κρύβονται όταν υπάρχουν κοντά δύτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version