Βηρυτός:Κηδεύτηκε ο Ουαλίντ Εΐντο

default image

Κηδεύθηκαν σε βαρύ κλίμα πένθους ο αντι-σύρος βουλευτής του Λιβάνου Ουαλίντ Εΐντο και ο 35χρονος γιός του, που σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους η κηδεία του αντι-σύρου βουλευτή του Λιβάνου Ουαλίντ Εΐντο και του 35χρονου γιού του, που σκοτώθηκαν την Τετάρτη μαζί με άλλα οκτώ άτομα σε βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό.

Η νεκρική πομπή ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από το αμερικανικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο (AUH) της Βηρυτού, όπου είχαν μεταφερθεί τα θύματα χθες το βράδυ, συνοδευόμενη από περίπου 2.500 άτομα που κραύγαζαν συνθήματα για εκδίκηση κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και του συμμάχου του, προέδρου του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ.

Επικεφαλής της πορείας ήταν προσωπικότητες της αντισυριακής πλειοψηφίας όπως ο Σάαντ Χαρίρι, ηγέτης του κόμματος Ρεύμα του Μέλλοντος και γιος του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, και ο δρούζος βουλευτής Ουαλίντ Τζουμπλάτ. Ο Εΐντο ανήκε στο αντι-συριακό κόμμα του Σαάντ Χαρίρι ,το οποίο και κατηγόρησε τη Δαμασκό ως υπεύθυνη για τη δολοφονία.

Στο μεταξύ η Συρία δεν έχει αντιδράσει ακόμα επίσημα στις κατηγορίες ότι κρύβεται πίσω από τη νέα αυτή δολοφονική επίθεση εναντίον του πολιτικού της αντιπάλου, αρκούμενη, μέσω του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση Τύπου, να αναφερθεί απλώς στο γεγονός και στις δηλώσεις των εξεχόντων συμμάχων της, του προέδρου Λαχούντ και του προέδρου της βουλής Ναμπίχ Μπέρι.

Ωστόσο η ημερησία εφημερίδα της Δαμασκού Αλ Ουατάν, η οποία εμφανίζεται ως ανεξάρτητη, κατηγόρησε ανοικτά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην οποία ανήκε το θύμα, ότι “θυσίασε τον βουλευτή Εΐντο προκειμένου να συνεχίσει το σχέδιό της για καταστροφή της χώρας”.

Ο σουνίτης μουσουλμάνος βουλευτής είναι η έβδομη προσωπικότητα του αντι-συριακού μπλοκ που δολοφονειται από τον Φεβρουάριο του 2005 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ραφίκ Χαρίρι σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στη λιβανική πρωτεύουσα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα