Βόρεια Κορέα: Ακτιβιστές πέταξαν φυλλάδια και... προφυλακτικά

Βόρεια Κορέα: Ακτιβιστές πέταξαν φυλλάδια και... προφυλακτικά

Υπέρ της δημοκρατίας διαδήλωσαν ακτιβιστές στην Βόρεια Κορέα. Η πρωτότυπη διαμαρτυρία τους, τα αερόστατα, οι σερβιέτες και τα προφυλακτικά

Ακτιβιστές κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος έριξαν με αερόστατα που ξεκίνησαν από τη Νότια Κορέα και πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, προπαγανδιστικά φυλλάδια, προφυλακτικά και σερβιέτες, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αντικαθεστωτικοί προκαλούν εδώ και αρκετές εβδομάδες την Πιονγκγιάνγκ που απείλησε την Σεούλ με μια "ανελέητη" στρατιωτική απάντηση και τόνισε ότι θα βομβαρδίσει τις περιοχές από όπου απογειώνονται τα αερόστατα.

Είκοσι αερόστατα έριξαν περίπου 150.000 φυλλάδια, 5.000 προφυλακτικά και σερβιέτες υγιεινής.

"Πιστεύουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς προφυλακτικά στη Βόρεια Κορέα", τόνισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Right Korea Μπονγκ Τάε-Χονγκ. "Οι Βορειοκορεάτες έχουν επίσης ανάγκη αντισυλληπτικών και προστασίας κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων", πρόσθεσε.

Τα αερόστατα μετέφεραν ηλεκτρικές λάμπες, ζαχαρωτά, εσώρουχα, κάλτσες και οδοντόπαστες και άλλα προϊόντα σπάνια στην Βόρεια Κορέα εξαιτίας της τραγικής οικονομικής της κατάστασης.

Οι επιχειρήσεις αυτές οργανώνονται από βορειοκορεάτες αντικαθεστωτικούς, χριστιανούς ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις. Τα κείμενα στα φυλλάδια καταγγέλλουν το απολυταρχικό καθεστώς και καλούν τους Βορειοκορεάτες να εκδιώξουν από την εξουσία την δυναστεία των Κιμ που κυβερνά τη χώρα από το 1948.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network