Βόρεια Κορέα: Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας είναι "πόρνη"

Βόρεια Κορέα: Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας είναι "πόρνη"

Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται πως πραγματοποίησε πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αποκαλεί "πόρνη" την πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε σήμερα τις αμερικανικές και τις νοτιοκορεατικές αρχές ότι κατασκεύασαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Πιονγκγιάνγκ έστειλε το Μάρτιο μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύσουν σημαντικές νοτιοκορεατικές εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος των βορειοκορεατικών ένοπλων δυνάμεων επιτέθηκε στις ΗΠΑ λέγοντας ότι υποστήριξε τυφλά το συγκρουσιακό σενάριο της συνωμοσίας που επινοήθηκε από την κυβέρνηση της προέδρου της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χε, την οποία αποκάλεσε "πολιτική πόρνη".

"Αν η Ουάσινγκτον ακούει μόνον αυτά που διαλαλούν τα ανδρείκελά της, είναι καταδικασμένη να κατηγορείται πως είναι ένας παππούς με γεροντική άνοια που προσπαθεί να κάνει ένα παιδί να πάψει να κλαίει", ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας Κιμ Μιν-σέοκ εξέφρασε τη "βαθιά λύπη" του για τη βορειοκορεατική δήλωση.

"Η Βόρεια Κορέα δεν είναι πραγματική χώρα, έτσι δεν είναι; Δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ούτε ελευθερία. Υφίσταται μόνο για να στηρίζει ένα και μόνο πρόσωπο", δήλωσε ο Κιμ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Σεούλ.

Τεχνικά η Βόρεια και η Νότια Κορέα εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο, αφού η σύγκρουσή τους το 1950-53 έληξε με κατάπαυση του πυρός και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Η βορειοκορεατική δήλωση είναι η τελευταία σε μια πρόσφατη σειρά γραπτών επιθέσεων από το βορρά εναντίον της προέδρου της Νότιας Κορέας, την οποία η Πιονγκγιάνγκ είχε προηγουμένως παρομοιάσει με "γυναίκα ανακούφισης". Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα "προαγωγό" της Παρκ και σε ένα άρθρο αυτό το μήνα αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο "μαύρη μαϊμού".

SHARE: