Βόρειος Κορέα: Καρέ – καρέ η στιγμή της κλοπής της σημαίας, που καταδίκασε φοιτητή σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

default image

Στη δημοσιότητα το βίντεο που καταγράφει Αμερικανό φοιτητή να κλέβει από ξενοδοχείο σημαία. Πράξη που τον καταδίκασε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας (Videos + Pics)

Ένα βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της κλοπής μιας σημαίας από το ξενοδοχείο που διέμενε ο Αμερικανός φοιτητής, δόθηκε στη δημοσιότητα από τα βορειοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την απόφαση του δικαστηρίου να τον τιμωρήσει με 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Ότο Βάρμπιερ καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά του κράτους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Ο 21χρονος φοιτητής από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ, συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο με την κατηγορία της κλοπής ενός αντικειμένου που περιείχε σλόγκαν προπαγάνδας για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, όπου και διέμενε στην Πιονγιάνγκ. Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι είχε διαπράξει το αδίκημα, ελπίζοντας πως η ποινή του θα ήταν ασήμαντη, ωστόσο διαψεύστηκε από τις δικαστικές αρχές της απομονωμένης χώρας της άπω ανατολής.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ζητούν από την Πιονγιάνγκ να απονείμει χάρη και να αφήσει ελεύθερο τον φοιτητή.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως “τώρα που ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη του κυρίου Ουόρμπιερ, προτρέπουμε έντονα την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να του απονείμει χάρη και να τον αφήσει άμεσα ελεύθερο”. Ενώ, επισήμανε πως η καταδίκη του Ουόρμπιερ είχε “καθαρά πολιτικά κίνητρα” και πως ο φοιτητής χρησιμοποιήθηκε σαν “πιόνι”.

 

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του State Department μίλησε για “αδικαιολόγητα αυστηρή” ποινή που επιβλήθηκε στον Αμερικανό σπουδαστή, και κάλεσε και εκείνος για την άμεση αποφυλάκιση του, για ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ αποθάρρυνε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην Βόρεια Κορέα.

(Πηγή: Dailymail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα