Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά από αναταράξεις – Tραυματίστηκαν επιβάτες

Διαβάζεται σε 2'
Βραζιλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους μετά από αναταράξεις – Tραυματίστηκαν επιβάτες
https://twitter.com/JacdecNew

Ακόμη ένα περιστατικό σοβαρών αναταράξεων σε πτήση έλαβε χώρα τη Δευτέρα. Επιβάτες τραυματίστηκαν.

Αεροσκάφος της Air Europa, ένα Boeing 787-9 Dreamliner που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Μαδρίτη στο Μοντεβιδέο, έκανε αναγκαστική προσγείωση σήμερα στο αεροδρόμιο Νατάλ της Βραζιλίας, μετά από «σοβαρές αναταράξεις» που προκάλεσαν τραυματισμούς πολλών επιβατών, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία τόνισε με ανάρτηση στο Χ ότι το αεροσκάφος “προσγειώθηκε υπό κανονικές συνθήκες” στο Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία και ότι “οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες”.

Η Air Europa διευκρίνισε εν συνεχεία ότι υπάρχουν επτά τραυματίες αλλά και αδιευκρίνιστος αριθμός (επιβατών) που υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές της Ουρουγουάης, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 27 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο. Μια πηγή έκανε λόγο για «πολυτραυματίες» αλλά δεν διευκρίνισε αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Άλλη διπλωματική πηγή, από την ίδια χώρα, είπε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός και ότι ορισμένοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Νατάλ για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές και θα σταλεί άλλο εντός των προσεχών ωρών προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους.

Τον Μάιο, ένας 73χρονος Βρετανός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα Boeing 777 της Singapore Airlines αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα. Επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αύξηση των αναταράξεων στις πτήσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2023 η διάρκεια των αναταράξεων σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 1979-2020 και οι σοβαρές, πιο σπάνιες αναταράξεις κατά 50%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα