Βραζιλία: Ελεύθερος ο Λούλα, πλήθος κόσμου έξω από τη φυλακή

O Λούλα κατά την έξοδό του
O Λούλα κατά την έξοδό του AP

Μετά από ενάμιση χρόνου εγκλεισμού, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα αποφυλακίστηκε και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους οπαδούς του που τον περίμεναν έξω από τη φυλακή.

Mια κόκκινη λαοθάλασσα υποδέχτηκε τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ο οποίος αποφυλακίστηκε απόψε από τη φυλακή της Κουριτίμπα, αφού εξέτισε πάνω από ενάμιση χρόνο από την ποινή που του είχε επιβληθεί για διαφθορά.

Ο 74χρονος Λούλα ντα Σίλβα βγήκε πεζός από την έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αγκάλιασε τους υποστηρικτές του και χαιρέτισε το πλήθος με υψωμένη τη γροθιά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Χαμογελώντας, ο πρώην πρόεδρος περικυκλώθηκε από τους οπαδούς του, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μπλουζάκια με τη φωτογραφία του και κρατούσαν κόκκινες σημαίες.

Εν συνεχεία, πήρε το μικρόφωνο και τους μίλησε ευχαριστώντας τους για τη στήριξη.

Νωρίτερα την Παρασκευή δικαστής έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, μετά την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Στο σκεπτικό του, ο δικαστής εξήγησε ότι "δεν υπάρχει πλέον καμία βάση για την εκτέλεση της ποινής" δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να καταργήσει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία κάποιος που έχει καταδικαστεί οδηγείται στη φυλακή εφόσον απορριφθεί η πρώτη έφεσή του, έστω και αν δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βραζιλία: Δικαστής διέταξε να αποφυλακιστεί ο πρώην πρόεδρος Λούλα

SHARE: