Βραζιλία: Μακελειό σε σχολείο – Δέκα νεκροί, τουλάχιστον έξι μαθητές στα θύματα

Βραζιλία: Μακελειό σε σχολείο – Δέκα νεκροί, τουλάχιστον έξι μαθητές στα θύματα

Τουλάχιστον έξι μαθητές και δύο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν ύστερα από επίθεση δύο ενόπλων σε σχολείο στο Σάο Πάολο την ώρα του διαλείμματος.

Έξι μαθητές σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, ύστερα από επίθεση ενόπλων σε δημοτικό σχολείο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Νεκροί είναι δύο ακόμη ενήλικες, καθώς και οι δύο εισβολείς, που σύμφωνα με την αστυνομία αυτοκτόνησαν.

Οι δύο ενήλικες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ήταν εργαζόμενοι στο σχολείο Νέος απολογισμός κάνει λόγο και για τουλάχιστον 17 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σχολείο φορώντας μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως πριν στρέψουν τα όπλα τους στους εαυτούς τους και αυτοκτονήσουν. Οι άγνωστοι ένοπλοι, που φαίνονταν να ήταν μεταξύ 20 και 25 χρονών, πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν εργαζόμενο σε ένα κοντινό πλυντήριο αυτοκινήτων πριν από την επίθεσή τους στο σχολείο Ραούλ Μπραζίλ, σύμφωνα με την αστυνομία. Περισσότερα από 1.000 παιδιά ηλικίας 11-15 ετών φοιτούν στο σχολείο αυτό.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι δύο άνδρες, για τους οποίους δεν πιστεύει ότι ήταν πρώην μαθητές του σχολείου, εισήλθαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα. Ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα από το σχολείο Ραούλ Μπραζίλ λίγο πριν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην 9:30 το πρωί (τοπική ώρα), ενώ τα παιδιά έκαναν διάλειμμα στο προαύλιο του σχολείου. Τα στοιχεία θυμάτων και δραστών δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, ενώ οι αρχές ερευνούν τα αίτια της επίθεσης.

Μακελειό σε σχολείο στη Βραζιλία AP

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι οκτώ, σύμφωνα με το δίκτυο Globo. Μη κατονομαζόμενος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Folha de S. Paolo πως είδε έναν άνθρωπο να πυροβολεί με όπλο έξω από το σχολείο και στη συνέχεια να εισέρχεται σε αυτό καθώς ξεκινούσαν τα μαθήματα.

Μακελειό σε σχολείο στη Βραζιλία AP

Νωρίτερα η εφημερίδα Folha de S. Paolo ανέφερε πως τουλάχιστον οκτώ παιδιά πυροβολήθηκαν σε ένα σχολείο στα ανατολικά προάστια του Σάο Πάολο. Πυροσβέστες επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα ότι σημειώθηκε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Ραούλ Μπραζίλ στον δήμο Σουζάνο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς, οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι εξαιρετικά σπάνια. Τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί το 2011, όταν 12 παιδιά σκοτώθηκαν από ένοπλο συμμαθητή τους στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα