Βραζιλία: Ο γιος του δικτάτορα και ο αντιπρόεδρός του που επιχαίρει για την "λεύκανση της φυλής"

Ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της βραζιλίας, Χαΐρ Μπολσονάρου, χαμογελά στους φωτογράφους καθώς προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει το μεσημέρι της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου.
Ο υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της βραζιλίας, Χαΐρ Μπολσονάρου, χαμογελά στους φωτογράφους καθώς προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει το μεσημέρι της Κυριακής, 7 Οκτωβρίου. AP

Την «λεύκανση της φυλής» εγκωμίασε ο στρατηγός ε.α. Χαμίλτον Μοουράου, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Χαμίλτον Μοουράου, υποψήφιος αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Χαΐρ Μπολσονάρου — επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βραζιλία — προκάλεσε αντιδράσεις μιλώντας με εμφανή ικανοποίηση περί «λεύκανσης της φυλής», αναφερόμενος στον εγγονό του, το βράδυ πριν από την αναμέτρηση.

«Κύριοι, κυρίες μου, αφήστε με να περάσω, με περιμένει ο γιος μου. Ο εγγονός μου είναι μικρούλης κι ομορφούλης, τον βλέπετε; Η λεύκανση της φυλής», είπε το βράδυ του Σαββάτου ο στρατηγός ε.α. σε δημοσιογράφους, βγαίνοντας από το αεροδρόμιο στη Μπραζίλια, κατά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η δήλωση του υποψήφιου αντιπροέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος κατάγεται από μια φυλή ιθαγενών, διαδόθηκε ταχύτατα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες των οποίων κατήγγειλαν ένα ρατσιστικό σχόλιο.

ADVERTISING

«Η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύουν» οι υποψήφιοι της άκρας δεξιάς «γίνεται όλο και πιο οφθαλμοφανής», σχολίασε η Μανουέλα Ντ' Άβιλα, υποψήφια αντιπρόεδρος του Φερνάντο Αντάτζι, του Κόμματος Εργαζομένων (PT).

Ο Χαμίλτον Μοουράου, 65 ετών, γιος στρατηγού που είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964 στη Βραζιλία, έκανε άφθονες εμπρηστικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Είπε για παράδειγμα ότι είναι βάρος για τη Βραζιλία η κληρονομιά της «νωθρότητας των ιθαγενών» και της «ατιμίας των μαύρων», ή ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι «εργοστάσια για την παραγωγή απροσάρμοστων» που πληθαίνουν τις τάξεις «των λαθρέμπορων ναρκωτικών». Ο Χαΐρ Μπολσονάρου αποφάσισε κατόπιν να τον ανακαλέσει στην τάξη, επικρίνοντάς τον διότι μίλαγε πολύ.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βραζιλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βραζιλία: Μια ανάσα από την εκλογή ο ακροδεξιός - Έκκληση για συσπείρωση κάνει ο αντίπαλός του στο β' γύρο

SHARE:

24Media Network