Βραζιλία: Παρέλαση ομοφυλόφιλων με κρατική στήριξη

default image

Περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στην μεγαλύτερη διαδήλωση της "περηφάνιας των ομοφυλοφίλων" που γίνετ...

 Περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στην μεγαλύτερη διαδήλωση της “περηφάνιας των ομοφυλοφίλων” που γίνεται παγκοσμίως και η οποία εφέτος είχε και επίσημη στήριξη καθώς την παρακολούθησαν κυβερνητικά στελέχη από τους τομείς του τουρισμού και του αθλητισμού. 

 Οι συμμετέχοντας περπάτησαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας σημαίες με το ουράνιο τόξο και χορεύοντας με αίτημα την κατοχύρωση του δικαιώματος για το σεξουαλικό αυτοκαθορισμό. ” Η 11η πορεία Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων και Τραβεστί γιόρτασε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και απευθύνθηκε στην έπαρση του ανδρισμού, το ρατσισμό και την ομοφυλοφοβία που εξακολουθεί να υφίσταται στη Βραζιλία», δήλωσε ο Νέλσον Ματίας Περέιρα, εκ μέρους των διοργανωτών.

Η ημέρα της παρέλασης είναι η μόνη ημέρα που αισθανόμαστε ελεύθεροι να εκφραζόμαστε δημόσια χωρίς φόβο“, είπε ένας 20χρονος νεαρός σχολιάζοντας την επιθετικότητα που η βραζιλιάνικη κοινωνία φέρεται ότι δείχνει απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Η διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται με σκληρότητα όχι μόνο στη Βραζιλία, αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Φαντάζεστε να γινόταν τέτοια παρέλαση στη χώρα μας και μάλιστα με υποστήριξη από την επίσημη πολιτεία; Στα κεραμίδια θα ανέβαινε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παρέα με τον Καρατζαφέρη και τον Παπαθεμελή.



 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα