Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ

Βρετανία: Εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ

Με τίτλο "Britain Stronger in Europe" ξεκινά η εκστρατεία με επικεφαλής τον επιχειρηματία Στιούαρτ Ρόουζ, βουλευτή των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας καταστημάτων Marks and Spencer

Μία εκστρατεία για την προώθηση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ενόψει του προγραμματισμένου δημοψηφίσματος, πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα.

Με τίτλο "Britain Stronger in Europe" ("Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη"), η εκστρατεία θα έχει επικεφαλής της τον επιχειρηματία Στιούαρτ Ρόουζ, βουλευτή των Συντηρητικών και πρώην επικεφαλής της αλυσίδας καταστημάτων Marks and Spencer.

"Θεωρώ ότι είμαστε ισχυρότεροι, σε καλύτερη θέση και ασφαλέστεροι εντός της Ευρώπης από το να είμαστε εκτός, μόνοι μας", πρόκειται να δηλώσει σήμερα ο Ρόουζ κατά την έναρξη της εκστρατείας, σύμφωνα με δηλώσεις του που δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα.

"Οποιος ισχυριστεί ότι η πατριωτική πορεία της Βρετανίας είναι η υποχώρηση, η απόσυρση και η εσωστρέφεια, παρεξηγεί ποιοι είμαστε ως έθνος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει ότι είμαι λιγότερο Βρετανός επειδή πιστεύω σε μία όσο πιο ισχυρή γίνεται Βρετανία για τις επιχειρήσεις, για την ασφάλειά μας και την κοινωνία μας", πρόκειται να πει.

Στην εκστρατεία θα μετέχουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί, ο πρώην υπουργός των Εργατικών Πίτερ Μάντελσον και η συντηρητική επιχειρηματίας Κάρεν Μπρέιντι, μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων.

Η εκστρατεία αυτή ακολουθεί το λανσάρισμα δύο άλλων που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Στην "Vote Leave", η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, μετέχουν μέλη τόσο των Τόρις όσο και των Εργατικών, ενώ η "LeaveEU", υπό το Κόμμα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας (UKIP), ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο. Ο αρχηγός του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ έχει υποβαθμίσει τις πληροφορίες για πόλωση εντός του στρατοπέδου υπέρ του "Brexit" λέγοντας ότι οι δύο εκστρατείες "αλληλοσυμπληρώνονται".

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε το 2013 να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ εν μέσω πιέσεων από το αντι-ευρωπαϊκό UKIP αλλά και από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, αλλά ότι κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο "Ναι στην ΕΕ" και στο "Όχι".

SHARE:

24Media Network