Βρετανία: Προσωπική επιλογή πλέον η χρήση μάσκας

Βρετανία: Προσωπική επιλογή πλέον η χρήση μάσκας
Βρετανός ζητά να σταματήσει το lockdown 2021 Alberto Pezzali/AP Photo

Οι πολίτες της Βρετανίας θα αποφασίζουν μόνοι τους αν θέλουν ή όχι να φορούν προστατευτικές μάσκες ενάντια στον κορονοϊό. Πολύ πιθανό να αρθούν τα μέτρα στις 19 Ιουλίου.

Προσωπική επιλογή θα γίνει η χρήση μάσκας για τους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, την ίδια στιγμή που τα δεδομένα που θα καθορίσουν εάν οι περιορισμοί του lockdown μπορούν να αρθούν αυτόν τον μήνα, φαίνονται “πολύ θετικά”, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Ρόμπερτ Τζένρικ.

«Θα είναι μια διαφορετική περίοδος, κατά την οποία εμείς, ως πολίτες, θα κρίνουμε αυτά τα θέματα, παρά η κυβέρνηση θα μας λέει τι να κάνουμε», είπε ο Τζένρικ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι περιορισμοί του lockdown αναμένεται να αρθούν στις 19 Ιουλίου, βάσει του οδικού χάρτη της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες σχετικά με το τελικό στάδιο της χαλάρωσης στην Αγγλία τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο Τζένρικ.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα σταματήσει να φοράει μάσκα, εφόσον αυτό επιτραπεί, εκείνος απάντησε: «Θα το κάνω. Δεν θέλω ιδιαίτερα να φοράω μάσκα, δεν πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να το κάνουν, θα προχωρήσουμε σε μια φάση όπου αυτά θα αποτελέσουν θέματα προσωπικής επιλογής».

Την ίδια ώρα, ο Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε σήμερα πως τα στοιχεία δείχνουν «πολύ θετικά», ενόψει της ημερομηνίας ορόσημο της 19ης Ιουλίου.

«Φαίνεται πως τώρα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και μεταφερθούμε σε ένα πολύ περισσότερο χαλαρό καθεστώς, όπου θα απομακρυνθούμε από πολλούς από αυτούς τους περιορισμούς που ήταν τόσο δύσκολοι για εμάς», σημείωσε.

«Θα διασφαλίσουμε ότι κάθε ενήλικας θα εμβολιαστεί πλήρως, διότι αυτό είναι το κλειδί στο να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο, καθώς προχωράμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα