Βρετανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τερέζα Μέι

Βρετανία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τερέζα Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, κατά την ομιλία της στη Βουλή AP

Δεν πέρασε από το βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση μομφής που υπέβαλαν οι Εργατικοί σε βάρος της κυβέρνησης Μέι. Συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θέλει η βρετανίδα πρωθυπουργός.

“Νικήτρια” αναδείχθηκε η Τερέζα Μέι στην διαδικασία της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που υπέβαλε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η πρόταση μομφής έλαβε 306 ψήφους υπέρ, έναντι 325.

Mε την λήξη της διαδικασίας η βρετανίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θέλει να ξεκινήσει συζητήσεις από απόψε κι όλας, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει η διαδικασία του Brexit, με τους αρχηγούς των κομμάτων να θέτουν όρους για την έναρξη των συζητήσεων.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, δηλώνει πως δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διαλόγου με την πρωθυπουργό, εάν εκείνη δεν αποκλείσει πρώτα το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Στην ίδια γραμμή και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες(Lib Dems), με τον βουλευτή τους, Sir Ed Davey να ζητάει από την Μέι να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την μεριά του, ο Ίαν Μπλάκφορντ του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, αρνείται να προχωρήσει σε διάλογο με την Τερέζα Μέι, εάν δεν είναι πρόθυμη να θεωρήσει ως επιλογή ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα