Βρετανία: Στρατιωτικά συστήματα κατά drones στα αεροδρόμια

Με στρατιωτικού τύπου αμυντικά συστήματα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των drones στη Βρετανία
Με στρατιωτικού τύπου αμυντικά συστήματα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των drones στη Βρετανία AP

Πανάκριβα αμυντικά συστήματα στρατιωτικού τύπου σε Γκάτγουικ και Χίθροου για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των drones

Τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, Χιθροου και Γκάτγουικ παρήγγειλαν αμυντικά συστήματα στρατιωτικού τύπου, αξίας "πολλών εκατομμυρίων λιρών" για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, μετά το χάος που προκάλεσαν αυτά τα drones τον περασμένο μήνα στο Γκάτγουικ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ συναντήθηκε σήμερα με ηγετικά στελέχη της αστυνομίας, της πολιτικής αεροπορίας και των ενόπλων δυνάμεων για να συζητήσει το θέμα αυτό.

Τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Τα drones προκάλεσαν χάος στο Γκάτγουικ τον περασμένο μήνα, ανατρέποντας τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων ανθρώπων, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Βρετανίας διαθέτουν συστήματα εντοπισμού που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, το υπουργείο Άμυνας έχει πλέον απομακρύνει τα συστήματα ασφαλείας από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο από τους Τούρκους

Χάος στο Γκάτγουικ: Έκλεισε ξανά λόγω των drones

Λονδίνο: Drones προκάλεσαν πανικό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

SHARE: