Βρετανία: Θρήνος για τη σύζυγο και τις κόρες του σχολιαστή του BBC – Πώς έγινε η δολοφονία με βαλλίστρα

Διαβάζεται σε 3'
Βρετανία: Θρήνος για τη σύζυγο και τις κόρες του σχολιαστή του BBC – Πώς έγινε η δολοφονία με βαλλίστρα
Τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα στη Βρετανία JUSTIN TALLIS/AFP

Σοκάρουν οι πληροφορίες για την τριπλή δολοφονία στη Μεγάλη Βρετανία, με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες του σχολιαστή Τζον Χαντ. Παραμένει στο νοσοκομείο ο δράστης.

Αποτροπιασμό προκαλεί η τριπλή δολοφονία με βαλλίστρα στη Μεγάλη Βρετανία, με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες του σχολιαστή του BBC, Τζον Χαντ, που συντάραξε τη βρετανική κοινή γνώμη.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές. Ο 26χρονος Κάϊλ Κλίφορντ εντοπίστηκε σε νεκροταφείο στην περιοχή του Enfield στο βόρειο Λονδίνο, μετά από τις σαρωτικές έρευνες των αρχών, οι οποίες τον αναζητούσαν στις περιοχές του Hertfordshire ή του βόρειου Λονδίνου.​​

Ο ίδιος μάλιστα παραμένει στο νοσοκομείο καθώς βρέθηκε τραυματισμένος.

Πλάνα του Sky News κατέγραψαν μάλιστα τη στιγμή που αστυνομικοί τον μεταφέρουν με φορείο.

Τα θύματα δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους στο Bushey του Hertfordshire, με τη δολοφονία τους να έχει σοκάρει τη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα, μία εκκλησία στην περιοχή της τριπλής δολοφονίας θα πραγματοποιήσει αγρυπνία για την οικογένεια Χαντ. Η ενορία των St James και St Paul ανακοίνωσε: «Η κοινότητά μας έχει συγκλονιστεί από τους τραγικούς φόνους της Κάρολ, της Χάνα και της Λουίζ. Θα τους θυμόμαστε σήμερα και θα προσευχόμαστε για τον John και την οικογένεια και τους φίλους του που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι έχει συμβεί».

Τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια εξέφρασαν από αθλητικές προσωπικότητες και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μέχρι γείτονες του Τζον Χαντ.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αγγλίας, Μάικλ Όουεν σημείωσε στα social media: «Και ενώ η χώρα πανηγυρίζει (σ.σ. για το EURO) φρόντισε να σκεφτείς τον Τζον Χαντ. Δεν μπορώ να θυμηθώ να ένιωσα τόσο τρομοκρατημένος εδώ και χρόνια».

Πώς έγινε η σοκαριστική δολοφονία

Η τριπλή δολοφονία των γυναικών εκτιμάται, σύμφωνα με την αστυνομία, πως ήταν ένα στοχευμένο περιστατικό καθώς τα τρία θύματα, η 61χρονη Κάρολ Χαντ και οι δύο κόρες της ηλικίας 25 και 28 ετών, Χάνα και Λουίζ Χαντ, φέρεται πως γνώριζαν τον δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τελευταία διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με τον 26χρονο Κλίφορντ.

Ο Κάϊλ Κλίφορντ εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας του δημοσιογράφου στο Ashlyn Close του Bushey, έδεσε και σκότωσε με βαλλίστρα τις τρεις γυναίκες, οι οποίες εντοπίστηκαν σοβαρά τραυματισμένες, όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Επικαλούμενο μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, το Sky News μεταδίδει πως, από το σπίτι όπου οι τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ακούστηκαν κραυγές πριν επικρατήσει το “απόλυτο χάος“.

Η 46χρονη, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι μεταξύ 6.30μμ και 7μμ χθες το βράδυ άκουσε κάτι που έμοιαζε σαν “κάποιος να ουρλιάζει. Έλεγα ‘αυτό είναι σίγουρα μια γυναίκα που ουρλιάζει’ και μέσα σε 15 λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος”,

Περιέγραψε πώς ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και «ουσιαστικά μας κλείδωσαν» πριν φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα, ελικόπτερα και πάνω από δώδεκα ακόμη περιπολικά. «Είναι πολύ αγχωτικό να σκέφτεσαι ότι αυτό συνέβη σε τόσο κοντινή απόσταση και κανείς μας δεν το γνώριζε και κανείς μας δεν μπορούσε να βοηθήσει», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Είναι απολύτως τραυματικό, νομίζω, για την οικογένεια που εμπλέκεται, για όλους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα