Βρετανός πρέσβης σημάδεψε με όπλο υπάλληλο της πρεσβείας – Βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Βρετανός πρέσβης σημάδεψε με όπλο υπάλληλο της πρεσβείας – Βίντεο
PRINTSCREEN/TWITTER

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter έδειχναν τον Βρετανό πρέσβη του Μεξικού να σημαδεύει με όπλο υπάλληλο της τοπικής πρεσβείας.

Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό απομακρύνθηκε αθόρυβα από τη θέση του, αφού σημάδεψε με όπλο επίθεσης έναν τοπικό υπάλληλο της πρεσβείας, όπως προέκυψε όταν πλάνα από το περιστατικό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα -δύο πολιτείες με ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος- όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφο.

Το πυροβόλο όπλο πιθανότατα ανήκε στην ασφάλεια που συνόδευε τον διπλωμάτη, ο οποίος απολύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό τον Απρίλιο.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Twitter. «Σε ένα πλαίσιο καθημερινών δολοφονιών στο Μεξικό από εμπόρους ναρκωτικών, τολμά να αστειεύεται», έγραψε ο λογαριασμός.

Ο 61χρονος Τζον Μπέντζαμιν δεν αναφέρεται πλέον ως πρέσβης στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης. Έγινε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό το 2021, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει θέσεις στη Χιλή, την Τουρκία, τη Γκάνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ σε μια καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Guardian για σχολιασμό, αλλά δήλωσε στους FT: «Είμαστε ενήμεροι για αυτό το περιστατικό και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Όπου προκύπτουν εσωτερικά ζητήματα, το FCDO διαθέτει ισχυρές διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπισή τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα