Βρήκαν τη σορό νεκρού βουλευτή

Βρήκαν τη σορό νεκρού βουλευτή

Το πτώμα αγνοούμενου βουλευτή εικάζουν ότι εντόπισαν οι αρχές του Μεξικού. Πρόκειται για τον Μ. Βιγιανουέβα, πολέμιο των καρτέλ ναρκωτικών

Μια σορός που πιστεύεται ότι ανήκει σε Μεξικανό βουλευτή που αγνοείτο επί σχεδόν δύο εβδομάδες βρέθηκε. Εκτιμάται ότι ανήκει στον Μοϊσές Βιγιανουέβα, μέλος της βουλής, ενός από τα δύο σώματα του μεξικανικού Κογκρέσου.

Η σορός βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο πλάι ενός δρόμου στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο, είπε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Βιγιανουέβα είχε εξαφανιστεί την 4η Σεπτεμβρίου.

"Ελέγχουν τα δακτυλικά αποτυπώματα για να το επιβεβαιώσουν αλλά όλες οι ενδείξεις, όπως τα ρούχα που φορούσε, κατατείνουν στο ότι είναι αυτός", είπε ο Ρομπέρτο Καμπς, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στο Γκερέρο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέθεσε στο στρατό να αντιμετωπίσει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο του 2006 και πολιτικοί έχουν γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις στόχος των καρτέλ.

Τον Ιούνιο του 2010, ένας δημοφιλής υποψήφιος κυβερνήτης πολιτείας είχε δολοφονηθεί στην Ταμαουλίπας από φερόμενους ως εκτελεστές των συμμοριών.

Ήταν η πρώτη σημαντική πολιτική δολοφονία στο Μεξικό μετά το φόνο, το 1994, του Λουίς Ντονάλντο Κολόσιο, υποψηφίου του PRI για την προεδρία, στην Τιχουάνα.

SHARE:

24Media Network