Βρίσκει υποστηρικτές στην Ευρώπη ο Σαρκοζί

default image

Σημαντική προσέγγιση μεταξύ των κ.κ. Σαρκοζί και Θαπατέρο στο ζήτημα της απλοποιημένης συνθήκης για την Ευρώπη

Σημαντική προσέγγιση μεταξύ των κ.κ. Σαρκοζί και Θαπατέρο στο ζήτημα της απλοποιημένης συνθήκης για την Ευρώπη.   Ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο ανακοίνωσαν σήμερα από τη Μαδρίτη ότι προσεγγίζουν οι θέσεις τους σχετικά με τη γαλλική ιδέα για τη δημιουργία μιας απλοποιημένης συνθήκης που θα βοηθήσει να βγει η ΕΕ από το θεσμικό της αδιέξοδο.

Οι δύο άνδρες επέμειναν για την αναγκαιότητα οι δύο χώρες τους να εργαστούν στενά για να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν από το προσεχές ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιουνίου. “Έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία υπό τη γερμανική προεδρία” της ΕΕ, δήλωσε ο κ. Θαπατέρο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το γάλλο πρόεδρο. Απ’ την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε πως “Οσον αφορά το ζήτημα της δημιουργίας μιας απλοποιημένης συνθήκης είμαστε εξαιρετικά κοντά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  μετά από το διπλό “όχι” στο ευρωπαϊκό Σύνταγμα από Γάλλους και Ολλανδούς, την Άνοιξη του 2005, ο κ. Σαρκοζί τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας απλοποιημένης συνθήκης που κατ’ αυτόν είναι “η μόνη λύση” για να υπάρξει μια δυναμική ώθηση στην Ευρώπη. Ίσως όμως να είναι και ο μόνος τρόπος για να καθυστερήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Άλλωστε,  ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας δεν φημίζεται για την αφοσίωση και την αγάπη του στην ευρωπαϊκή ένωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα