WSJ: Έρευνα κατά της Meta για τον ρόλο της σε πωλήσεις ναρκωτικών

Διαβάζεται σε 2'
Meta Apps
Meta Apps ISTOCK

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων της Βιρτζίνια βρίσκεται η Meta, λόγω έρευνας γύρω από τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι πλατφόρμες της στην παράνομη πώληση ναρκωτικών

Αμερικανοί εισαγγελείς στη Βιρτζίνια εξετάζουν κατά πόσον οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook, διευκόλυναν και επωφελήθηκαν από την παράνομη πώληση ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το Σάββατο (16/3), που επικαλείται έγγραφα και άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το Reuters, εισαγγελείς έστειλαν κλήσεις πέρυσι και υποβάλλουν ερωτήσεις στο πλαίσιο έρευνας από το σώμα ενόρκων για ποινικά αδικήματα, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως έχουν επίσης ζητήσει αρχεία που σχετίζονται με το περιεχόμενο ναρκωτικών ή την παράνομη πώληση ναρκωτικών μέσω των πλατφορμών της Meta.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επίσης βοηθήσει στην έρευνα, πρόσθεσε η WSJ. Σημειώνεται ότι οι έρευνες δεν οδηγούν πάντα στην απόδοση κατηγοριών για αδικήματα.

Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται δήλωση εκπροσώπου της Meta, η οποία αναφέρει: “Η πώληση παράνομων ναρκωτικών είναι ενάντια στην πολιτική μας και εργαζόμαστε για να βρούμε και να αφαιρέσουμε αυτό το περιεχόμενο από τις υπηρεσίες μας”.

“Η Meta συνεργάζεται προληπτικά με τις αρχές επιβολής του νόμου για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πώλησης και διανομής παράνομων ναρκωτικών”, προσθέτει.

Το γραφείο του εισαγγελέα και μια εκπρόσωπος του FDA αρνήθηκαν να σχολιάσουν στην WSJ. Η Meta, ο FDA και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Βιρτζίνια δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο πρόεδρος των παγκόσμιων υποθέσεων της Meta, Nick Clegg, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Παρασκευή ότι η Meta έχει συνεργαστεί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα και το Snapchat για να βοηθήσει στη διακοπή της διαδικτυακής πώλησης συνθετικών ναρκωτικών και να εκπαιδεύσει τους χρήστες σχετικά με τους σχετικούς κινδύνους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα