Χαμάς: “Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου”

Διαβάζεται σε 1'
Χαμάς: “Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου”
Φονική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης AP Photo Fatima Shbair

Μόνο με το τέλος του πολέμου θα τεθεί το ζήτημα ανταλλαγής ομήρων, σύμφωνα με τον ηγέτη της Χαμάς.

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, που μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες.

Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την παλαιστινιακή οργάνωση κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια.

Το βράδυ της Δευτέρας (09/10) το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα