Ξανά σε μπελάδες η οικογένεια Μιλόσεβιτς

default image

Η σερβική δικαιοσύνη με απόφαση της σήμερα, ξεκινήσει έρευνα για την εμπλοκή του γιου αλλά και της συζύγου του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε παράνομο εμ...

Η Μιριάνα Μάρκοβιτς και ο Μάρκο Μιλόσεβιτς που έχουν καταφύγει πρόσφυγες στη Ρωσία, θεωρούνται άμεσα ύποπτοι από τις Σερβικές αρχές ότι ήταν οι “εγκέφαλοι” μιας εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης και εμπορίας τσιγάρων από το 1996 έως το 2001, όπως ανέφερε ο ειδικός εισαγγελέας ,αρμόδιος για το οργανωμένο έγκλημα, Σλόμπονταν Ραντοβάνοβιτς, στο Σέρβικο τύπο.

Θα ζητήσουμε να παγώσουν όλα τα υπάρχοντά τους στη Σερβία και ό,τι έχουν στο εξωτερικό“, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του για την υπόθεση (στον Τύπο), ο εισαγγελέας.Να υπογραμμίσουμε σ’ αυτό το σημειο ότι η χήρα του Μιλόσεβιτς, που ήταν εξαιρετικά δημοφιλής όταν ο σύζυγός της ήταν στην εξουσία, κατηγορείται ήδη από τη σερβική δικαιοσύνη και για κατάχρησης δημόσιου χρήματος.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ακόμα ότι:” Πρόκειται εντός των ημερών να ζητήθει η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης της συζύγου και του γιου του Μιλόσεβιτς, ενώ ήδη από σήμερα συνελήφθησαν και τέσσερα ακόμα άτομα που θεωρείται ότι είχαν άμμεση συμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της παράνομης διακίνησης τσιγάρων“.

Εκφράζονται επίσης βάσιμες υποψίες πως η οικογένεια Μιλόσεβιτς μετείχε ευρέως στη παράνομη διακίνηση όχι μόνο τσιγάρων αλλά και “μαύρου χρυσού”, στη δεκαετία του ’90, όταν η Σερβία λόγο του αυστηρού διεθνούς εμπάργκο που της είχε επιβληθεί για τους πολέμους της κατά της Βοσνίας και της Κροατίας είχε αποκλειστει από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα