Ξεκαρδιστικό βίντεο δείχνει πώς οι σκύλοι “εκθέτουν” τον χαρακτήρα τους, αλλά και τον δικό μας

Ξεκαρδιστικό βίντεο δείχνει πώς οι σκύλοι “εκθέτουν” τον χαρακτήρα τους, αλλά και τον δικό μας
H ενέργεια, η στοργή, η ευφυΐα και ο ανοιχτός χαρακτήρας ενός σκύλου υποδεικνύουν λειτουργική σχέση με τον κηδεμόνα του. iStock

Βίντεο από χώρο παιχνιδιού σκύλων "δείχνει" τον τύπο του κάθε κατοικιδίου, μαζί με αυτόν του κηδεμόνα τους.

Ερευνητές του Max Planck Institute της Γερμανίας ανέλυσαν 29 δημοσιευμένες μελέτες, που αφορούσαν τις σχέσεις που αναπτύσσουν οι σκύλοι με τους κηδεμόνες τους.

Στόχος ήταν να διαπιστώσουν ποιες προσωπικότητες και ποιο στιλ δεσμού συσχετίζονται με λειτουργικές και δυσλειτουργικές σχέσεις ανθρώπου-σκύλου.

Τα ευρήματα της μετα-ανάλυσης ενημέρωσαν πως οι ισχυροί δεσμοί δημιουργούνται, όταν ο σκύλος είναι πιο ανοιχτός, ευχάριστος και νευρωτικός από τον άνθρωπο του.

Nαι, τα αντίθετα είναι που έλκονται και σε αυτήν την περίπτωση.

Σημειώθηκε πως “ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορεί να ωφεληθούν πολύ από την παρουσία των σκύλων τους” πριν τονιστεί ότι “η δημιουργία μιας λειτουργικής σχέσης με έναν σκύλο έχει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά οφέλη για τον άνθρωπο.

Μια συμπληρωματική σχέση συνδέεται με χαρακτηριστικά όπως η ενέργεια, η στοργή, η ευφυΐα, ο ανοιχτός χαρακτήρας, η ευχαρίστηση και η ανταπόκριση του σκύλου στην εκπαίδευση. Η σχέση με τον άνθρωπο έχει μεγαλύτερο δέσιμο, μεγαλύτερη φροντίδα και μεγαλύτερη ικανοποίηση”.

Όπως όλες μας οι σχέσεις, έτσι και αυτές με τα κατοικίδια μας χρειάζονται δουλειά για να είναι λειτουργικές -και να είμαστε όλοι καλά. Και αν δεν είμαστε, μπορούμε να γίνουμε με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Ακολουθεί ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι τύπος είναι ο κηδεμόνας κάθε σκύλου -ενδεχομένως και να αναζητήσετε ποιος τύπος είστε εσείς (ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεστε σε χώρους με άλλους ανθρώποιυς).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα