Ξενοδοχεία στο έλεος του χρόνου

Ξενοδοχεία στο έλεος του χρόνου

Κάποτε έσφυζαν από ζωή και χαρούμενους τουρίστες, σήμερα καταστρέφονται από την εγκατάλειψη.

Πολυτελή ξενοδοχεία και ολόκληρα resorts, σε δημοφιλείς και εξωτικούς προορισμούς, στην Ελλάδα και τον κόσμο, υποδέχονταν για χρόνια χαρούμενους τουρίστες που χαίρονταν τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φύση, μέχρι που οικονομικές δυσκολίες, ο πόλεμος ή μια φυσική καταστροφή τα άφησε ρημάζουν εγκαταλελειμμένα.

Ας δούμε μερικά από αυτά.

Ξενοδοχεία στο έλεος του χρόνου

Ξενία Πάρνηθας

Χτίστηκε τη δεκαετία του ’60 στη θέση ενός παλιού σανατορίου που είχε ανοίξει το 1912. Αν και ήταν σε υψόμετρο 1.000 μ. δεν είχε την παραμικρή θέα και δεν μπορούσε με τίποτα να ανταγωνιστεί το Mont Parnes που βρίσκεται 3 χλμ μακριά. Έκλεισε λίγα χρόνια αργότερα και λειτούργησε ως σχολή τουριστικών επαγγελμάτων μέχρι το 1984 οπότε και εγκαταλείφθηκε οριστικά. Από τότε ο εξοπλισμός του λεηλατήθηκε εξολοκλήρου.

Ξενοδοχεία στο έλεος του χρόνου

Ξενία Άνδρου

Χτίστηκε το 1958 και λειτούργησε έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’90 οπότε και εγκαταλείφθηκε, όπως και τα περισσότερα Ξενία. Αν και σε προνομιακό σημείο στη χώρα της Άνδρου, η συνεχής έκθεσή του στη θάλασσα και τον άνεμο απαιτούσε αυξημένα έξοδα συντήρησης και έτσι η λειτουργία του ήταν αντιοικονομική. Μέχρι σήμερα κάθε προσπάθεια για πώληση ή αξιοποίησή του έχει πέσει στο κενό.

Ξενοδοχεία στο έλεος του χρόνου

Sheraton Rarotonga, Νησιά Κουκ

Το πολυτελές τετράστερο θέρετρο ξεκίνησε να χτίζεται το 1990, αλλά μια σειρά δικαστικών περιπετειών του κατασκευαστή και η διακοπή της χρηματοδότησης σταμάτησαν την κατασκευή του ενώ ήταν έτοιμο κατά 80%. Είχαν ήδη τοποθετηθεί χαλιά, κλιματισμός και ηλεκτρικό δίκτυο. Δεν φιλοξένησε ποτέ ούτε έναν τουρίστα και το οικονομικό βάρος των δανείων έπεσε στους ώμους του μικρού αυτού κράτους φέρνοντάς το στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήμερα κατοικείται μόνο από άστεγους και τοπικές συμμορίες. Το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Δείτε τα υπόλοιπα ξενοδοχεία εδώ

 

Πηγή: Fortunegreece.com

SHARE:

24Media Network