Ξεσηκωμός στη Βενεζουέλα: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών και μπλόκα

default image

Χιλιάδες Βενεζουελάνοι στους δρόμους, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο

Χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών έκανε την Τετάρτη η αστυνομία του Καράκας, την ώρα που τα συλλαλητήρια στη Βενεζουέλα είναι καθημερινό φαινόμενο, με απαίτηση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.

Την Τετάρτη αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε πορεία της αντιπολίτευσης, στο κέντρο του Καράκας, προς την έδρα της εθνικής επιτροπής εκλογών. Στρατιώτες της εθνικής φρουράς και αστυνομικοί απέκλεισαν την πλατεία, όπου ήταν το σημείο συνάντησης, και έτσι οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους γύρω δρόμους, κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μαδούρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να ελέγξουν περίπου 100 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. “Οι πολίτες είναι φοβισμένοι, κουρασμένοι και πεινασμένοι”, δήλωσε ένας 76χρονος διαδηλωτής, υποστηρίζοντας ότι είχε δεχτεί επίθεση με σπρέι πιπεριού.

“Οι άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, εκτός και αν γίνει δημοψήφισμα”, επεσήμανε ένας 43χρονος, με το μέτωπό του να αιμορραγεί. Γύρω του, το πλήθος φώναζε: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει”. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης φώναζαν κατά των διαδηλωτών από τα μπαλκόνια των γύρω κτιρίων.

Στην πολιτεία Τατσίρα την ίδια μέρα, οι αρχές μπλόκαραν δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στα γραφεία της τοπικής επιτροπής εκλογών ενώ στην πόλη Κόρο, οι διαμαρτυρόμενοι σχημάτισαν αλυσίδα στους δρόμους.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα