Ξέσπασε ο Ντεμιρτάς: Είμαι πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία

O Tαγίπ Ερντογάν και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς σε προεκλογικές αφίσες
O Tαγίπ Ερντογάν και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς σε προεκλογικές αφίσες AP

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων "καταδίκασε" την Τουρκία και ο εκ των ηγετών του HDP Σελαχαντίν Ντεμιρτάς ξέσπασε εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η κράτησή του στις τουρκικές φυλακές είναι παράνομες.

Ο εκ των ηγετών του αριστερού, φιλοκουρδικού κόμματος (HDP) σε γραπτή δήλωση που μοιράστηκε μέσω των δικηγόρων τόνισε ότι "όλες οι κατηγορίες εις βάρος μου κατέρρευσαν κάτι που σημαίνει ότι τα τουρκικά δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Συνταγματικού, συνέβαλαν σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συμπλήρωσε δε ότι "αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είμαι τίποτα άλλο από πολιτικός κρατούμενος με ότι αυτό συνεπάγεται. Η δίωξή μου επίσης είναι πολιτική".

ADVERTISING

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε, όπως αναμενόταν, ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων "δεν είναι δεσμευτικές" ωστόσο, ο Ντεμιρτάς είχε απάντηση και σε αυτό. "Ο Ερντογάν ουσιαστικά δήλωσε ότι αρνείται να αναγνωρίσει το κράτος δικαίου και αυτό συνιστά σοβαρό πρόβλημα για την τουρκική κοινωνία και δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως για μία χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας μία τέτοια δικαστική απόφαση εις βάρος της δεν αποτελεί και το καλύτερο εχέγγυο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικαστική απόφαση-χαστούκι για την Τουρκία: "Να απελευθερωθεί άμεσα ο Ντεμιρτάς"

SHARE:

24Media Network