Σ.Αραβία: Ξύπνησε μετά από 27 χρόνια σε κώμα όταν άκουσε τον γιο της να τσακώνεται

Σ.Αραβία: Ξύπνησε μετά από 27 χρόνια σε κώμα όταν άκουσε τον γιο της να τσακώνεται
Εικόνα από εντατική μονάδα 123rf

Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά το 1991 σε τροχαίο. Είχε σώσει τον 4χρονο τότε γιο της, παίρνοντάς τον αγκαλιά και καλύπτοντάς τον λίγα δευτερόλεπτα πριν το κακό.

Ένα “θαύμα” βίωσε μια οικογένεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς η μητέρα που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο το 1991, ξύπνησε από το κώμα που βρισκόταν από τότε.

Η Μουνίρα Αμπντούλα, η οποία ήταν 32 ετών όταν συνέβη το ατύχημα, υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με λεωφορείο. Ο 4 ετών, τότε, γιος της Ομάρ καθόταν στο πίσω κάθισμα μαζί της και την γλίτωσε με έναν μώλωπα στο κεφάλι, καθώς η μητέρα του, δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, τον πήρε αγκαλιά και τον κάλυψε.

Η Αμπντούλα ξύπνησε από το κώμα πέρσι ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο στη Γερμανία, με τον Ομάρ να γνωστοποιεί την υπόθεση μιλώντας στην εφημερίδα The National.

“Ποτέ δεν την εγκατέλειψα γιατί είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσει. Ο λόγος για τον οποίο μοιράστηκα την ιστορία είναι για να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα για τους αγαπημένους τους, να μην τους θεωρούν νεκρούς όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση” δήλωσε ο Ομάρ.

Από την ημέρα του τροχαίου μέχρι πριν λίγους μήνες η Αμπντούλα πέρασε από διάφορα νοσοκομεία στην πατρίδα της αλλά και στο Λονδίνο, ούσα “φυτό” αλλά μπορώντας να αισθανθεί πόνο. Δεχόταν τροφή μέσω ενός σωλήνα, υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις και φυσιοθεραπείες.

Μια μέρα το 2018 και ενώ ήταν σε νοσοκομείο στη Γερμανία, ο Ομάρ ενεπλάκη σε διένεξη στο δωμάτιο της μητέρας του, κάτι που φαίνεται ότι έκανε την γυναίκα να ενεργοποιηθεί. “Υπήρξε μια παρανόηση στο δωμάτιο και ένιωσε ότι κινδύνευα, κάτι που της προκάλεσε σοκ. Έκανε περίεργους ήχους και κάλεσα τους γιατρούς να την εξετάσουν. Αυτοί μου είπαν ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Τρεις μέρες αργότερα, ξύπνησα από μια φωνή που έλεγε το όνομά μου. Ήταν αυτή. Έλεγε το όνομά μου. Πέταξα από χαρά. Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή για χρόνια και το όνομά μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε” περιέγραψε ο γιος.

Πλέον η γυναίκα ανταποκρίνεται καλύτερα στα διάφορα ερεθίσματα και μπορεί να κάνει απλές συζητήσεις. Έχει επιστρέψει στο Άμπου Ντάμπι και κάνει φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα