Υεμένη: Το αμείλικτο πρόσωπο ενός "άγνωστου" πολέμου - 12χρονη ζυγίζει 10 κιλά

Υεμένη: Το αμείλικτο πρόσωπο ενός "άγνωστου" πολέμου - 12χρονη ζυγίζει 10 κιλά
YOUTUBE

Ο πατέρας και τα έντεκα παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και πλέον μένουν κάτω από ένα δέντρο. Απόρροια του πολέμου στην Υεμένη, που περνάει στα ψιλά. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το αδυσώπητο πρόσωπο του πολέμου καταγράφει βίντεο που δείχνει ένα υποσιτισμένο κορίτσι 12 ετών να αργοπεθαίνει στην Υεμένη.

Η Φατιμά Κόμπα ζυγίζει μόλις 10 κιλά και αποτελεί ένα από τα αμέτρητα θύματα του πολέμου που μαστίζει την φτωχή χώρα της Μέσης Ανατολής την τελευταία τετραετία. Ο πατέρας και τα έντεκα παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και πλέον μένουν κάτω από ένα δέντρο.

Οι συγκρούσεις στην Υεμένη κλιμακώθηκαν όταν ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σ. Αραβίας άρχισε να βομβαρδίζει την χώρα τον Μάρτιο του 2015 με στόχο να επιστρέψει ο εξόριστος πρόεδρος Αμπντ αλ Ραμπ Μανσούρ αλ Χαντί. Είχε προηγηθεί κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από αντάρτες Χούθι, που ήταν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν την απόσυρση των δυνάμεών τους από το λιμάνι Χοντέιντα, από το οποίο γίνονται οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων στην χώρα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης 15,9 εκατ. άνθρωποι πεινούν στην Υεμένη και ο παιδικός υποσιτισμός που καταγράφεται στη χώρα είναι από τους χειρότερους παγκοσμίως. Παρά τα δεινά, ο πόλεμος αυτός συνεχίζει να περνάει στα ψιλά...

SHARE:

24Media Network