Υπέρ της νομιμοποίησης της Μαριχνουάνας ψήφισε η Καλιφόρνια

Υπέρ της νομιμοποίησης της Μαριχνουάνας ψήφισε η Καλιφόρνια

Εγκρίθηκε από τους πολίτες της Καλιφόρνια η χρήση Μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Πόσα γραμμάρια θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους οι ενήλικες άνω των 21 ετών

Οι ψηφοφόροι στην Καλιφόρνια, την πιο πολυπληθή Πολιτεία των ΗΠΑ, ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο ιστότοτος του υπουργείου Εσωτερικών της Καλιφόρνιας αναφέρει ότι η πρόταση 64 για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα της Τρίτης με 55,5%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα η χρήση μαριχουάνας επιτρεπόταν στην Πολιτεία αυτή, αλλά μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Πλέον οι ενήλικες άνω των 21 ετών μπορούν να έχουν στην κατοχή τους έως και 170 γραμμάρια μαριχουάνας και να καλλιεργούν έως και έξι φυτά.

Η Καλιφόρνια ήταν η μία από τις πέντε Πολιτείες που είχαν θέσει σε δημοψήφισμα τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μέχρι στιγμής και οι ψηφοφόροι στη Φλόριντα και τη Βόρεια Ντακότα έχουν εγκρίνει την πρόταση.

SHARE:

24Media Network