Πούτιν: "Αδύνατον να μπλοκάρεις το διαδίκτυο"

Πούτιν: "Αδύνατον να μπλοκάρεις το διαδίκτυο"

Προστάτης της ελευθερίας έκφρασης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Δήλωσε αντίθετος με την επιβολή περιορισμών

Τα σύγχρονα κράτη δεν πρέπει να περιορίζουν τις ελευθερίες στο Διαδίκτυο, δήλωσε την Πέμπτη, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμίρ Πούτιν, προφανώς προσπαθώντας να μετριάσει τις ανησυχίες ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πατάξει τους διαφωνούντες εν όψει των εκλογών.

Ο Πούτιν, που επί μακρόν υπήρξε αξιωματικός της Σοβιετικής KGB, και εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην προεδρία στις εκλογές του Μαρτίου του 2012, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση έχει τα μέσα για τον περιορισμό των ελευθεριών στο Διαδίκτυο, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ηθικά λάθος να το πράξει.

"Κάποιος μπορεί πάντα να επιβάλει τον έλεγχο, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον το κράτος έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει", δήλωσε ο Πούτιν σε μαθητές σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επισκέφτηκε την πρώτη ημέρα των μαθημάτων, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Στον σύγχρονο κόσμο δεν μπορείς να περιορίσεις τίποτα, θα πρέπει απλά να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά στον τομέα αυτό", δήλωσε, προφανώς υπαινισσόμενος ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση του Διαδικτύου για να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από πολλούς "μπλόγκερς" και διάφορους διαδικτυακούς τόπους.

Ο Πούτιν, απαντώντας στην ερώτηση ενός μαθητή για πιθανούς περιορισμούς στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι οι περιορισμοί δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση φαινομένων που κυμαίνονται από την παιδική πορνογραφία έως "τις αρνητικές πολιτικές εκκλήσεις".

"Είναι αδύνατον να το μπλοκάρεις αυτό, είναι απλά απαραίτητο να δημιουργηθεί κατανόηση στους ανθρώπους, για να διαμορφώσουν μια εσωτερική απόρριψη τέτοιων πραγμάτων", φέρεται ότι δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και Ιnterfax.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξέγνοιαστος καβαλάρης ο Πούτιν

SHARE:

24Media Network