Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους οι δύο ράπερ που πιάστηκαν στα χέρια στο αεροδρόμιο Ορλί

Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη τους οι δύο ράπερ που πιάστηκαν στα χέρια στο αεροδρόμιο Ορλί

Οι δικαστές επικαλέστηκαν τον κίνδυνο περαιτέρω βίας για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους για τη συνέχιση της κράτησης των δύο διάσημων ράπερ και των εννέα συνεργατών τους.

Γάλλοι δικαστές αποφάσισαν το Σάββατο υπέρ της συνέχισης της κράτησης μέχρι τη δίκη τους σε ένα μήνα των δύο διάσημων Γάλλων ράπερ, του Booba και του πρώην συνεργάτη του, επίσης τραγουδιστή της ραπ σκηνής της Γαλλίας, Kaaris, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο αεροδρόμιο Ορλί, στο Παρίσι.

Οι δύο καλλιτέχνες συνελήφθησαν την Τετάρτη και τέθηκαν υπό κράτηση μαζί με άλλους εννέα συνεργάτες τους. Αποτέλεσμα της αναστάτωσης που προκάλεσαν ήταν να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις και να κλείσει προσωρινά ένας τερματικός σταθμός του αεροδρομίου.

Οι δικαστές του δικαστηρίου του προαστίου Κρετέιγ της γαλλικής πρωτεύουσας όρισαν δικάσιμο για τις 6 Σεπτεμβρίου και επικαλέστηκαν τον κίνδυνο περαιτέρω βίας για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους για τη συνέχιση της κράτησης των δύο ράπερ και των εννέα συνεργατών τους.

ADVERTISING

Οι ράπερ αντιμετωπίζουν την πιθανή επιβολή προστίμου από 750 ευρώ μέχρι την επιβολή πολυετούς κάθειρξης και πρόστιμα που θα ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, με βάση τον γαλλικό νόμο.

"Και από τις δύο πλευρές είμαστε απογοητευμένοι", δήλωσε ο Γασίν Γιακούτι, ένας δικηγόρος του Kaaris. "Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σε κάθε περίπτωση έπρεπε να αποφυλακιστούν".

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τράβηξαν άλλοι επιβάτες κι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, διακρίνονται οι δύο άνδρες να ανταλλάσουν γροθιές μπροστά από τα ράφια ενός καταστήματος αφορολόγητων ειδών και σε μια αίθουσα αναμονής στο αεροδρόμιο.

Οι δύο ράπερ επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, για να συμμετάσχουν σε μια συναυλία την Τετάρτη.

Ο 41χρονος Booba και ο 38χρονος Kaaris γνωρίζονται από το 2011, την εποχή όπου ο Booba βρισκόταν ήδη μεταξύ των διασημότερων ονομάτων της γαλλικής ραπ σκηνής. Ο Booba του είχε προτείνει να συνεργαστούν σε δυο άλμπουμ, το "Autopsie 4" και το "Futur" το 2012, η συνεργασία τους ωστόσο κρίθηκε από τον Kaaris ότι έβλαψε την καριέρα του. Όμως, η διαμάχη με έναν άλλο ράπερ, τον Rohff ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση των δύο καλλιτεχνών. Ο Booba κατηγορεί τον Kaaris ότι δεν τον στήριξε αρκετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγριο ξύλο με δύο ράπερ - Χάος στο αεροδρόμιο Ορλί

SHARE:

24Media Network