Υποστηρίζει ότι έλυσε τον γρίφο της Μόνα Λίζα

Υποστηρίζει ότι έλυσε τον γρίφο της Μόνα Λίζα

Γυρνώντας το πορτρέτο στο πλάι, εντόπισε τις κρυφές εικόνες που υπάρχουν πίσω από το πρόσωπο της Μόνα Λίζα, ισχυρίζεται ο καλλιτέχνης Ron Piccirillo, που επιμένει ότι βλέπει ένα λιοντάρι, έναν πίθηκο κι ένα βουβάλι (Pics)

Ένας ερασιτέχνης ζωγράφος υποστηρίζει ότι έλυσε το μυστήριο 500 ετών, που έχει να κάνει με το περίφημο πορτρέτο της Μόνα Λίζα.

Ο λόγος για τον Νεοϋορκέζο γραφίστα  Ron Piccirillo ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεξιά και αριστερά της Μόνα Λίζα εντόπισε μορφές ζώων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα κεφάλια ενός λιονταριού, ενός πιθήκου και ενός βούβαλου τα οποία αιωρούνται. Μάλιστα υπάρχει η πιθανότητα να απεικονίζεται και ένας κροκόδειλος ή ένα φίδι το οποίο βγαίνει από την αριστερή πλευρά του πίνακα.

Ο Piccirillo ακολούθησε μια σειρά από οδηγίες, οι οποίες έχουν οριστεί από τον Leonardo Da Vinci, ώστε να αποκρυπτογραφηθεί ο πίνακας.

Υποστηρίζει ότι έλυσε τον γρίφο της Μόνα Λίζα
© RON PICCIRILLO/SOLENT

"Όταν γύρισα τον πίνακα ανάποδα είδα το κεφάλι του λιονταριού", λέει ο ζωγράφος και συμπληρώνει "Μετά παρατήρησα το κεφάλι του βούβαλου και είπα, Θεέ μου κάτι βρήκα, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα".

Ο Piccirillo έχει βρει παρόμοιες εικόνες κρυμμένα σε έργα άλλων ζωγράφων της Αναγέννησης όπως ο Titian  και Rafael αλλά και στην Sistine Chapel.

Υποστηρίζει ότι έλυσε τον γρίφο της Μόνα Λίζα

Δεν είναι η πρώτη φόρα που ανακαλύπτονται πράγματα στο διάσημο πίνακα. Μέλη της ιταλικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακάλυψαν πέρσι γράμματα και αριθμούς που  είναι ορατά εάν γίνει μεγέθυνση υψηλής ανάλυσης στα μάτια της Μόνα Λίζα.

"Τα σύμβολα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό είναι ξεκάθαρα," αναφέρε ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρέθηκε το κρανίο της Τζοκόντα

SHARE:

24Media Network