Υπόθεση Κασόγκι: ΗΠΑ και Βρετανία μποϊκοτάρουν το οικονομικό φόρουμ του Ριάντ

Υπόθεση Κασόγκι: ΗΠΑ και Βρετανία μποϊκοτάρουν το οικονομικό φόρουμ του Ριάντ
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin AP

Την πρόθεσή τους να μην παραστούν στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας γνωστοποίησαν οι υπουργοί οικονομικών των δύο χωρών, στον απόηχο της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν και ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να μην παραστούν στο Οικονομικό φόρουμ του Ριάντ, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων για τον θάνατο του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, μετά την εξαφάνισή του από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Η Σαουδική Αραβία, αρνείται κάθε εμπλοκή και επέτρεψε, μάλιστα, και την διεξαγωγή έρευνας στο προξενείο από τις τουρκικές αρχές, όμως, έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για την εμπλοκή της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

Την αποχή τους από το φόρουμ μετά την εξαφάνιση επέλεξαν πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών της Ολλανδίας και της Γαλλίας.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ, tτην απόφαση να μην συμμετάσχει στο φόρουμ, έλαβε μετά από συζητήσεις με τον αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μάικ Πομπέο, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε στην Σαουδική Αραβία τις προηγούμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα