Υπόθεση Μοντατόρι: Ζητείται καταδίκη του Μπερλουσκόνι και μείωση αποζημίωσης

default image

Ο εισαγγελέας ζήτησε καταδίκη του Μπερλουσκόνι αλλά και μείωση της χρηματικής του αποζημίωσης

Ο γενικός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ρώμης Πασκουάλε Φιμιάνι ζήτησε την καταδίκη του ομίλου Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μονταντόρι, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί η χρηματική αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει.

Πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια, με αντικείμενο τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, ενός από τους σημαντικότερους στη χώρα.

Το εφετείο αποφάνθηκε πως ο όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της Μονταντόρι –υπερισχύοντας του εκδότη και επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέτι– χάρη στον χρηματισμό του δικαστή Βιτόριο Μέτα.

Τον Ιούλιο του 2011, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε να καταβάλει ως αποζημίωση στον Ντε Μπενεντέτι 564 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος έχει κάνει λόγο για μια «αποζημίωση που ισοδυναμεί με κλοπή του αιώνα» και αξίωνε μέσω των δικηγόρων του την αναθεώρηση της απόφασης του εφετείου.

Ο Ντε Μπενεντέτι είναι ιδιοκτήτης –μεταξύ άλλων–της κεντροαριστερής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα και του εβδομαδιαίου περιοδικού Λ’ Εσπρέσο.

Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης έχει τριάντα ημέρες για να ανακοινώσει την απόφασή του, με γραπτή αιτιολόγηση της ετυμηγορίας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα