Υπόθεση Τσάρλεστον: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στην εκκλησία

default image

Συνελήφθη ο 21χρονος Αμερικανός που φέρεται ως δράστης του μακελειού στην εκκλησία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Το προφίλ του μακελάρη

O 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, που φέρεται να άνοιξε πυρ εντός μιας εκκλησίας Αφροαμερικανών στη Νότια Καρολίνα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 9 άνθρωποι, συνελήφθη στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ανήρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

Το όνομα του 21χρονου Αμερικανού που φαίνεται να άνοιξε πυρ εναντίον της εκκλησίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και σκότωσε 9 ανθρώπους είναι Ντίλαν Ρουφ, έγραψε η εφημερίδα Post and Courier, επικαλούμενη το FBI. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός έχει ήδη συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ο θείος του υπόπτου αναγνώρισε τον 21χρονο από την φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πατέρας του 21χρονου του προσέφερε το όπλο που χρησιμοποίησε, ένα περίστροφο διαμετρήματος 45 χιλιοστών ως δώρο για τα γενέθλιά του τον Απρίλιο.

Ο θείος του Ντίλαν Ρουφ περιέγραψε τον ύποπτο ως έναν άνθρωπο ήσυχο και γλυκομίλητο. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για «έγκλημα υποκινούμενο από το μίσος» σχετικά με την επίθεση στην εκκλησία του Τσάρλεστον, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτή η έρευνα διεξάγεται «παράλληλα και σε συνεργασία» με εκείνη που διεξαγάγουν οι τοπικές αρχές, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο χαρακτηρισμός του εγκλήματος ως υποκινούμενο από το μίσος επιτρέπει στις αρχές να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο την ώρα που ο δράστης εξακολουθεί και διαφεύγει της σύλληψης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:00 τοπική ώρα, χθες το βράδυ, (04:00 ώρα Ελλάδας) σε μία από τις παλαιότερες εκκλησίες Αφροαμερικανών που βρίσκεται σε αυτήν την πόλη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, την επισκοπική εκκλησία Emanuel African Methodist.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο δολοφόνος διαφεύγει της σύλληψης και η αστυνομία του Τσάρλεστον έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο ύποπτος, “παρέμεινε επί μία ώρα μαζί με την ομάδα των πιστών που μελετούσε τη Βίβλο στην εκκλησία πριν ανοίξει πυρ”, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Tσάρλεστον Γκρέγκορι Μάλεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Έξι γυναίκες και 3 άνδρες έχασαν την ζωή τους σε αυτήν την επίθεση. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα