‘Παγώνει’ η παραίτηση Ρέντσι

default image

Αναβολή της παραίτησης του Ρέντσι ζήτησε ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, μέχρι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2017

Την παραίτησή του και επισήμως υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο Ματέο Ρέντσι στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την απόρριψη, μέσω δημοψηφίσματος, από τους πολίτες της συνταγματικής μεταρρύθμισης που προωθούσε.

Ο Ματαρέλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, είπε στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να μείνει στη θέση του μέχρι να εγκριθεί από το κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να τεθούν σε ισχύ αυτομάτως, έκτακτοι δημοσιονομικοί κανόνες την 1η Ιανουαρίου.

Μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, μπορεί να αποχωρήσει, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσε έκπληξη, αφού η διαφορά των περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων, ήταν μεγαλύτερη απ΄ό,τι ίσως αναμενόταν.

Με τη συμμετοχή να φτάνει στο 65,47%, το 59,11% των ψηφοφόρων επέλεξε το “όχι” και το 40,89% το “ναι”. Οι Ιταλοί του εξωτερικού πάντως, είχαν διαφορετική άποψη, καθώς ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του “ναι” (64,7%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα