Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι “αδύνατον” να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι “αδύνατον” να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι Oficina Presidencial de Prensa de Ucrania vía AP

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι πιέζει για να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ αλλά οι σύμμαχοι είναι διχασμένοι για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει πως θα είναι «αδύνατο» για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην χώρα του.

Ο Ζελέσνκι πιέζει για να γίνει η Ουκρανία μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας αλλά οι σύμμαχοι είναι διχασμένοι για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό. Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά την συμμαχία στον πόλεμο με την Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Εσθονό πρόεδρο Άλαρ Καρίς, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συμμετοχή στην συμμαχία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας για το Κίεβο.

«Είμαστε όμως σώφρονες άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι δεν θα εμπλέξουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο» δήλωσε ο Ζελέσνκι. «Και αυτός είναι ο λόγος που καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ όσο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Όχι επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε, αλλά επειδή είναι αδύνατον».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα