ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr

Πρόσβαση σε όλους στα ανοιχτά δεδομένα του Κτηματολογίου μέσω του data.ktimatologio.gr

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο σχεδίασε και δημιούργησε μία πύλη ανοιχτών δεδομένων και σύντομα θα διαθέσει τα πρώτα σύνολα δεδομένων ξεκινώντας από τη μηνιαία εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι την καθημερινή λειτουργία του.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Με τις ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτό το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Καταψήφισε η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το Κίνημα Αλλαγής που δήλωσε «παρών».

Χαρδαλιάς σε ΣΥΡΙΖΑ: Τα ζητήματα πολιτικής προστασίας είναι πέρα από κάθε μικροκομματική αντίληψη

Χαρδαλιάς σε ΣΥΡΙΖΑ: Τα ζητήματα πολιτικής προστασίας είναι πέρα από κάθε μικροκομματική αντίληψη

"Έχουμε απευθύνει και προς τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων συγκεκριμένη επιστολή - μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει ανταποκριθεί - για τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής για τα ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία" είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Μαγαζιά εστίασης

Πώς θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπει εξόφληση έως και 72 δόσεις των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - Φωτογραφία αρχείου

Κτηματολόγιο: Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου

Ευκολότερη, ταχύτερη και λιγότερο κοστοβόρα πρόσβαση στην κτηματολογική πληροφορία υπόσχεται το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε χτες αργά στη Βουλή.

Μητσοτάκης: Ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στο κτηματολόγιο από το gov.gr

Μητσοτάκης: Ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στο κτηματολόγιο από το gov.gr

Ο πρωθυπουργός εξήγησε πως με λίγα κλικ θα γίνεται γνωστή η νομική κατάσταση κάθε ακινήτου, ενόψει κάποιας μεταβίβασης, και η φερεγγυότητά του για τη λήψη ενός δανείου, ενώ θα είναι προσβάσιμες οι πληροφορίες για συμβολαιογραφικές πράξεις και διορθώσεις σε εγγραφές.

Αρχείο εγγράφων. Φωτο αρχείου.

Κερατέα: Το Δημόσιο διεκδικεί 1.700 ιδιοκτησίες βάσει δικαστικής απόφασης του 1872

Το θέμα προέκυψε κατά τη διαδικασία σύνταξης του Κτηματολογίου, όταν διαπιστώθηκε ότι εκτάσεις στους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής αμφισβητούνται από την Κτηματική Υπηρεσία.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου

Κτηματολόγιο: Τέρμα στις παρατάσεις δια στόματος Οικονόμου

Εμείς αποφασίσαμε να μην το συνεχίσουμε με τις παρατάσεις, είναι αδιέξοδο. Σταματούν τις δηλώσεις όταν τις δίνουμε» τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας Δημήτρης Οικονόμου.

Τοπίο στην ορεινή Ηλεία, Αρχείο

Κτηματολόγιο: Προς παράταση δύο μηνών και μετά "καμπάνες"

Τελευταία ευκαιρία για να συμμορφωθούν οι ασυνεπείς ιδιοκτήτες και να μην τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος το Κτηματολόγιο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζοντας νέα παράταση.

Ακίνητα στην Αθήνα

Κτηματολόγιο: Ανοίγει ξανά για ενστάσεις και διορθώσεις στην Αθήνα

Ασυνέπειες - κατά κύριο λόγο από το Δημόσιο και τις Τράπεζες - και παράδοξα δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στους δικαιούχους ακινήτων στην Αθήνα, λίγο πριν την εκπνοή της παράτασης. Λύση για χιλιάδες αδήλωτα ακίνητα αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς εκπνέουν το επόμενο διάστημα οι προθεσμίες σε πολλές περιοχές.

Κτηματολόγιο, γενική εικόνα

Κίνδυνος για το Κτηματολόγιο - Οι ημερομηνίες "κλειδιά" για τις δηλώσεις ακινήτων

Οι ανάδοχοι υποστηρίζουν ότι εφόσον η διάρκεια της συλλογής δηλώσεων επιμηκύνεται θα πρέπει και να πληρώνονται. Αν δεν τηρηθεί αυτό τότε θα προχωρήσουν σε διακοπή λειτουργίας των γραφείων ενημέρωσης.

Φωτό αρχείου: Έναρξη λειτουργίας του κεντρικού γραφείου κτηματογράφησης στο Γαλάτσι

Παράταση για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Συγκεκριμένα η ΕΝΠΕ ζητεί παράταση τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου 2019 τόσο λόγω των πρόσφατων εκλογών εξαιτίας των οποίων τα Δικαστήρια και τα Υποθηκοφυλακεία δεν λειτούργησαν για είκοσι μέρες αλλά και λόγω των προσεχών εθνικών εκλογών.

Χάρτες από το Εθνικό Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις, λίγο πριν λήξουν οι προθεσμίες

Διευκρινίσεις για να διευκολύνει τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει τη δήλωσή τους έδωσε το Κτηματολόγιο, για μια σειρά από "δύσκολες" περιπτώσεις, όπως ακίνητα από κληρονομιά και επίκληση χρησικτησίας.

Βουλή

Κτηματολόγιο: Αναστολή κατεδάφισης για 25 χρόνια κι ειδικό δασικό πρόστιμο

Θα νομοθετήσει την επόμενη εβδομάδα η Βουλή - Το πρόβλημα με την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων για τις οικιστικές πυκνώσεις καλείται να επιλύσει το νομοσχέδιο με αναστολή κατεδάφισης για 25 χρόνια κι ειδικό δασικό πρόστιμο.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς

Κτηματολόγιο: Έκκληση Δημαρά να δηλωθούν εντός προθεσμιών τα δικαιώματά τους

Η παράταση στην προθεσμία θα δοθεί «κατά περίπτωση κι εκτιμώντας τις συνθήκες» τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ξεκαθαρίζοντας ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε την Πέμπτη δεν προβλέπει γενική εξάμηνη παράταση στις προθεσμίες για την δήλωση δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο.

Στιγμιότυπο από το γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι

Ρουμανέας: Θα υπάρξει νέα παράταση στο κτηματολόγιο

Ο πολιτικός μηχανικός, Παναγιώτης Ρουμανέας, μίλησε στο News 24/7 στους 88,6 για τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες περιπτώσεις στο κτηματολόγιο και παρά όπως είπε το ενδιαφέρον του κόσμου εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα παράταση δηλώσεων.

Χάρτες από το Εθνικό Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Δυνατότητα παράτασης έως και έξι μήνες

Εγινε αποδεκτή τροπολογία 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει στον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας την δυνατότητα να παρατείνει για έξι μήνες την προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο εφόσον διαπιστώνει πρόβλημα με την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.