Έρχεται Χειμώνας: Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Ντουλάπα
Ντουλάπα 123RF

Οι βροχές και οι καταιγίδες έκαναν την εμφάνισή τους και σήμαναν το τέλος του καλοκαιριού. Εάν σου φαίνεται άθλος το να τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου και να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα αυτό το κείμενο σε αφορά.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Ελλάδα καθιστώντας πλέον σαφές το γεγονός ότι το καλοκαίρι έφυγε και αντικαταστάθηκε από το φθινόπωρο, τις βροχές και τα κρύα.

Τέρμα οι δικαιολογίες. Έφτασε η ώρα που αποφεύγαμε εδώ και μέρες: Η αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων και η αντικατάστασή τους με τα φθινοπωρινά - χειμωνιάτικα.

ADVERTISING

Πάμε να δούμε μερικά βήματα για να μας φανεί η εποχιακή αγγαρεία "παιχνιδάκι".

Βήμα 1ο: Αδειάζουμε τελείως την ντουλάπα

Ακούγεται πολύ κουραστικό , δύσκολο και βασανιστικό, αλλά έτσι θα γίνει σωστή δουλειά. Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μία πλήρη εικόνα του περιεχομένου της ντουλάπας μας, αλλά και για να σκεφτούμε λίγο εάν χρειαζόμαστε όλα τα ρούχα, είναι να την αδειάσουμε τελείως τοποθετώντας όλα τα ρούχα πάνω στο κρεβάτι, στον καναπέ ή όπου υπάρχει χώρος.

Στη συνέχεια μπορούμε να τα χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες: αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε και εκείνα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και πρέπει να χαρίσουμε ή να πετάξουμε.

Βήμα 2ο: Καθαρίζουμε την ντουλάπα και τα ρούχα μας

Αφού αδειάσουμε την ντουλάπα, έφτασε η ώρα να την καθαρίσουμε με πανάκι προσεκτικά για να φύγει όλη η σκόνη και τα μικρόβια. Μπορούμε να βάλουμε αρωματικά φακελάκια για να υπάρχει η αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας μέσα στην ντουλάπα.

Γεμίζουμε το πλυντήριο με τα νέα ρούχα που πρόκειται να βάλουμε στην ντουλάπα. Μην το σκέφτεστε. Πρέπει να είναι όλα καθαρά.

Βήμα 3ο: Ταξινόμηση ρούχων

Χωρίζουμε και ταξινομούμε τα ρούχα ανάλογα με το είδος που ανήκουν: παντελόνια, φούστες, καλές μπλούζες, πρόχειρες μπλούζες κ.λ.π.

Βοηθάει να τα κατηγοριοποιήσουμε ανά χρώμα ώστε να είναι πιο εύκολο για το μάτι. Ταυτόχρονα χωρίζουμε τα ρούχα που διπλώνονται και αυτά που χρειάζονται κρεμάστρα.

Βήμα 4ο: Τοποθέτηση στην ντουλάπα

Μία σημαντική βοήθεια για να διατηρήσουμε την ντουλάπα μας όσο το δυνατόν περισσότερο τακτοποιημένη είναι να έχουμε τοποθετήσει τα ρούχα που δεν φοράμε συχνά π.χ. τα πιο επίσημα, στο βάθος ή ψηλά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα χαλάμε κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε κάτι άλλο.

Βοηθάει πολύ η χρήση από σακούλες αποθήκευσης, ράφια, κρεμάστρες και κουτιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Easy Life
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δέκα tips για καθάρισμα στο σπίτι που θα σας "λύσουν" τα χέρια

Δέκα έξυπνες ιδέες για να κάνεις το σπίτι σου έναν μικρό παράδεισο

Ελαιόλαδο: Δέκα εναλλακτικές χρήσεις του που δεν είχες φανταστεί

SHARE:

24Media Network