Η καρδιά της ελληνικής τέχνης «χτυπά» στο Ζάππειο

Διαβάζεται σε 5'
Η καρδιά της ελληνικής τέχνης «χτυπά» στο Ζάππειο

Έκθεση & δημοπρασία με 129 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της ελληνικής σκηνής. Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό

Στο Ζάππειο Μέγαρο «χτυπάει» η καρδιά του φιλότεχνου κοινού, το οποίο έχει την ευκαιρία να θαυμάσει δεκάδες εμβληματικά έργα της ελληνικής σκηνής, στο πλαίσιο του φετινού εορταστικού ραντεβού της VERGOS Auctions.

Ο φημισμένος οίκος, πέραν της καθιερωμένης δημοπρασίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, δίνει τη δυνατότητα σε όλους και όλες να θαυμάσουν από κοντά 129 σημαντικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

H έκθεση «Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα» περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων δασκάλων της ελληνικής τέχνης. Πρόκειται για αριστουργήματα, των οποίων η αρχική τιμή εκτίμησης ξεπερνά τα συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με την έκθεση να διαρκεί από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Από τον Γκίκα έως τον Τσαρούχη

Ανάμεσα στα 129 αριστουργήματα, όπως προαναφέρθηκε, ξεχωρίζουν πίνακες και γλυπτά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το προσωπικό καλλιτεχνικό ύφος των μεγάλων δημιουργών τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι «Τρεις Μορφές (Γυναίκες και παιδί)» του Γιώργου Μπουζιάνη, η «Καρδαμύλη» του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, το «Baroque (Affichesmassicotées)» του Pavlos (Διονυσόπουλος), το «Ζάλογγο» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, η «Σύνθεση» του Νίκου Εγγονόπουλου, το «Magnetic table with erotic sculpture» του Takis (Βασιλάκης), όπως επίσης «Ο Άγιος Χριστόφορος» του Κωνσταντίνου Παρθένη και ο «Φλεβάρης» του Γιάννη Τσαρούχη.

Τα δύο τελευταία, δε, έχουν λάβει και την υψηλότερη αρχική τιμή εκτίμησης, η οποία ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.

Το έργο «Γυναίκα» του φημισμένου και πρόσφατα εκλιπόντα Κολομβιανού ζωγράφου και γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο, διατίθεται σε δημοπρασία για πρώτη φορά στην εγχώρια εικαστική σκηνή, με αποτέλεσμα να αποτελέσει πόλο έλξης των συλλεκτών.

Μία σειρά από πολλά ακόμη έργα, με υπογραφές εξίσου εμβληματικών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, συνθέτει το εντυπωσιακό προφίλ της δημοπρασίας: Φ. Κόντογλου, Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ), Κ. Βολανάκης, Κ. Μαλέας, Ν. Λύτρας, Ν. Γύζης, Σ. Βασιλείου, Γ. Ιακωβίδης, Θ. Ράλλης, Γ. Μόραλης, Π. Τέτσης, Δ. Διαμαντόπουλος, Α. Φασιανός, Π. Σάμιος, Γ. Κόττης, Θ. Τσίγκος, Δ. Μυταράς, Γ. Λαζόγκας, Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Α. Ακριθάκης, Α. Γεωργίου, Τ. Μαντζαβίνος, Θ. Παπαγιάννης, Β. Κανιάρης, Γ. Ρόρρης, Β. Φωτόπουλος, Γ. Λάππας, Τ. Χριστοφόρου, Chryssa (Βαρδέα), Δ. Κοκκινίδης, Μ. Χάρος, Σ. Βάρη κ.ά.

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, το οποίο μπορεί να προσέρχεται στο Ζάππειο Μέγαρο τις κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:

  • Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 12:00 μμ – 9:00 μμ
  • Τρίτη12 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ – 9:00 μμ
  • Τετάρτη13 Δεκεμβρίου, 10:00 πμ – έως 9:00 μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία και τους τρόπους συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα