Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την ισότητα των φύλων

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει την ισότητα των φύλων

Μέσα από μια μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία (mural) που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου 31, η Τράπεζα Πειραιώς στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων.

Κεντρικό θέμα της τοιχογραφίας που υπογράφει ο διεθνούς φήμης street artist Atek, η γυναίκα που προβάλλει την ταυτότητά της ισορροπώντας σε πολλαπλούς ρόλους και διεκδικεί ισότιμη θέση στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αίτημα διαχρονικό, πάντα επίκαιρο για θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Τράπεζα με στόχο να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων και ευρύτερα την ισότητα των ανθρώπων, στόχο που η Πειραιώς έχει θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί.

Με γνώμονα το στόχο αυτό, η Τράπεζα συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 – Ισότητα των Φύλων.

Με την εικαστική παρέμβαση, σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην προσπάθεια να υπάρχει ένας ανοιχτός δημιουργικός διάλογος που θα ευαισθητοποιεί τους πολίτες και θα ωθεί σε δράσεις για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων.

Οι δράσεις που υλοποιεί η Τράπεζα στο πλαίσιο αυτό, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής της για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας ανοιχτής, ποικιλόμορφης και δίκαιης, με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς, πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του UN Global Compact και του UN Women αναλαμβάνοντας έτσι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εφαρμογή του κατάλληλου πλαισίου που θα ενισχύσει και θα προωθήσει την Ισότητα των Φύλων. Επιπλέον, η Τράπεζα συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 418 εταιριών από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality της Bloomberg για το 2022. Πρόκειται για έναν σημαντικό Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα Ισότητας των Φύλων.

Παράλληλα, η Τράπεζα υλοποιεί και ένα ευρύτερο πρόγραμμα που στόχο έχει να συμβάλλει στην ενθάρρυνση και την ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να διεκδικήσουν ισότιμα τη θέση τους στην αγορά εργασίας και ευρύτερα στην οικονομική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα EQUALL που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τους 100mentors και το Tipping Point, υποστηρίζει τις γυναίκες στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων.

Οι δράσεις του προγράμματος EQUALL

Women Founders and Makers

Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, δικτύωσης και mentoring.

Women Back to Work

Απευθύνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας και περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, δικτύωσης και mentoring.

Και στα δύο προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα

Profession has no Gender

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, ομάδες μαθητών και μαθητριών από δημόσια γυμνάσια και λύκεια ανά την Ελλάδα, έρχονται σε επαφή με μέντορες που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που είναι στερεοτυπικά συνυφασμένα με το άλλο φύλο. Γυναίκες και άνδρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδέονται διαδικτυακά με τις μαθητικές ομάδες, προκειμένου να μοιραστούν την πορεία, τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τα επιτεύγματά τους, με στόχο να εμπνεύσουν τη νέα γενιά να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία που επιθυμεί, ανεξαρτήτως φύλου.

Ταυτόχρονα η Τράπεζα, δημιούργησε και προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες, το «Πειραιώς EQUALL 360°» που μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα