Οι αντηλιακές κρέμες με χρώμα στην υπηρεσία της αντιγήρανσης

Οι αντηλιακές κρέμες με χρώμα στην υπηρεσία της αντιγήρανσης

Η επιδερμίδα εκτίθεται καθημερινά στην ακτινοβολία UV και τη ρύπανση, παράγοντες που ευθύνονται για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης.

Υπάρχουν δύο τύποι UV ακτινοβολιών που φτάνουν στη γη:

  1. Η UVA ακτινοβολία που διεισδύει σ’ όλα τα επίπεδα της επιδερμίδας, από το εξωτερικό στρώμα έως το βαθύτερο στρώμα (χόριο). Το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας, δίνει τη λεία και νεανική εμφάνιση. Το χόριο περιέχει κολλαγόνο και ελαστίνη, που χαρίζει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα. Η UVA συνδέεται κυρίως με μακροχρόνιες βλάβες όπως οι ρυτίδες, και διεγείρει την παραγωγή μελανίνης, που προστατεύει την επιδερμίδα γιατί απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία εντός της. Οι ακτίνες UVA είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμα και τον χειμώνα ή όταν έχει συννεφιά.
  2. Η UVB ακτινοβολία διεισδύει στην επιδερμίδα, προκαλώντας φωτογήρανση και ανάπτυξη προ-καρκινικών κυττάρων. Οι ακτίνες UVB είναι οι ακτίνες που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και η αιτία των περισσότερων καρκίνων του δέρματος. Η ακτινοβολία αυτή υπάρχει κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η οφειλόμενη στην UV ακτινοβολία γήρανση της επιδερμίδας, επιταχύνεται όταν η UV ακτινοβολία συνδυάζεται με την ρύπανση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «φωτορύπανση» και οδηγεί σε φωτογήρανση. Τα σημάδια γήρανσης από τη φωτορύπανση είναι ορατά, όταν η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της, και αρχίζουν να εμφανίζονται ρυτίδες και κηλίδες. Μπορούν όμως να προληφθούν αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10πμ-14μμ, γιατί ο ήλιος τις ώρες αυτές είναι πιο δυνατός.
  2. Κάθεστε κάτω από ομπρέλες και στη σκιά, όταν μπορείτε.
  3. Φοράτε καπέλο με φαρδύ γείσο, για να προστατεύετε το πρόσωπό σας.
  4. Φοράτε φαρδιά, μακρυμάνικα ρούχα ή ρούχα με αντηλιακή προστασία.
  5. Φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας γιατί η έκθεση στον ήλιο χωρίς αυτά, επιταχύνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία τύφλωσης λόγω ηλικίας.
  6. Αποφεύγετε να κάθεστε δίπλα σε παράθυρα όταν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως. Χρησιμοποιείτε κουρτίνες και άλλους τρόπους σκίασης, για να περιορίσετε την ποσότητα του ήλιου που εισέρχεται στο σπίτι σας.
  7. Χρησιμοποιείτε κρέμες και λοσιόν για να ενυδατώνετε το δέρμα σας, μετά την έκθεση σας στον ήλιο.
  8. Εφαρμόζετε αντηλιακό σώματος ευρέος φάσματος (UVA/UVB) στα σημεία του σώματός σας που μένουν ακάλυπτα.
  9. Απλώνετε καθημερινά στο πρόσωπό σας, μία αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30. Επιλέγετε μία αντιηλιακή με χρώμα γιατί σας προστατεύει από τις ακτίνες UVA/UVB, ενώ παράλληλα επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης.
  10. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του αντηλιακού σας, κάθε δύο ώρες.

Για να προστατεύσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας από τη φωτογήρανση, η Vichy ανέπτυξε την αντηλιακή κρέμα προσώπου UV-AGE Daily, ένα προϊόν προηγμένης UV αντηλιακής προστασίας, ενάντια στις ρυτίδες και τις κηλίδες. Ανακαλύψτε τη λεπτόρρευστη αυτή αντηλιακή κρέμα με χρώμα που:

  • Προσφέρει πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ενάντια στην ακτινοβολία UVA/UVB και το ορατό φως.
  • Διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης (κηλίδες, ρυτίδες, έλλειψη σφρίγους).
  • Δίνει ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας.
  • Είναι δερματολογικά ελεγμένη σε 100% ευαίσθητες επιδερμίδες.
  • Έχει υποαλλεργική και μη φαγεσωρογόνο σύνθεση.
  • Είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη.
  • Δεν τσούζει τα μάτια.

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα UV-AGE Daily, είναι το τελευταίο απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, για δράση κατά των σημαδιών φωτογήρανσης. Δοκιμάστε την!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα