Πώς θα ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

Πώς θα ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

Το πρωινό ξύπνημα ποτέ δεν ήταν εύκολο για κανέναν. Περνάμε στην αντεπίθεση και βάζουμε στη σειρά πέντε απλά τρικ που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το πρωινό ξύπνημα.

Το πρωινό ξύπνημα κάποιοι μπορεί να το έχουν συνδέσει με τις αγγαρείες του στρατού, άλλοι με τις αγγαρείες ως μια γενική ιδέα. Για τον Μπετόβεν και τον Γούντι Άλεν, ένα κρύο ή ένα εντυπωσιακά ζεστό μπάνιο αντίστοιχα, μπορούσαν να κάνουν την πρωινό ξύπνημα να μοιάζει με ευλογία, ενώ ο Έρνστ Χέμινγούει έβαζε κάθε μέρα μια δημιουργική πρόκληση στην εαυτό του ως λόγο για να ξυπνήσει νωρίς το πρωί. Πώς μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ξεχωριστή ρουτίνα ενός άνετου πρωινού ξυπνήματος;

Φτιάξε πρωινό

Αντί για το κλασικό “ένα καφέ στο πόδι και ένα κουλούρι στο δρόμο”, δοκίμασε να αφιέρωσεις λίγο παραπάνω χρόνο στο να φτάξεις το αγαπημένο σου γλυκό ή αλμυρό πρωινό. Αυτή η ανατροπή θα εξελιχθει σε απόλαυση για τον οργανισμό σου, καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες, ο οργανισμός μας επιδιώκει τις νέες εμπειρίες και την ανατροπή της καθημερινής ρουτίνας.

Κάνε μια βόλτα

Αντί να περπατήσεις μέχρι τη γνωστή στάση του λεωφορείου στην οποία καταλήγεις κάθε μέρα, δοκίμασε να αλλάξεις διαδρομή και να περάσεις από κάποιο σημείο της πόλης σου που δεν είχες εξερευνήσει μέχρι τώρα. Η θριαμβευτική αίσθηση της ανατροπής που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει και σε αυτή την επιλογή, καθώς καταλήγεις στο γραφείο έχοντας δει κάτι καινούριο.

Διάβασε κάτι πρωτότυπο

Μαζί με τον καφέ και το πρωινό, ενα βιβλίο από εκείνα που αγόρασες στην καραντίνα και έμειναν στην άκρη, γιατί η κούραση τελικά ξεπέρασε την επιθυμία της ανάγνωσης. Που ξέρεις, μπορεί με αυτή τη νέα ρουτίνα να καταφέρεις να ελαχιστοποιήσεις το σωρό των αδιάβαστων βιβλίων της βιβλιοθήκης σου. Άλλος ένας θρίαμβος του πρωινού.

Κάνε κάτι δημιουργικό

Αν έχεις αφήσει την κιθάρα σου να πιάνει αράχνες στο υπνοδωμάτιο, αν η ζωγραφική σε χαλαρώνει και μειώνει δραστικά το άγχος σου, αν έχεις αφήσει το side project σου στην άκρη, το πρωί κρύβει χρυσές ευκαιρίες για να πατήσεις το κουμπί του reset σε όποια δημιουργική δραστηριότητα σου ανεβάζει τη διάθεση.

Φόρεσε τα αθλητικά σου

Το πρωίνό τρέξιμο θα γίνει για τον οργανισμό σου μια πρώτης τάξεως νοβοκαΐνη από τις διατροφικές κραιπάλες της εξάμηνης καραντίνας. Μια βόλτα με το ποδήλατο στην γειτονιά, μπορεί ακόμα και να βοηθήσει το μυαλό σου να “καθαρίσει” και να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της καθημερινότητας σου στο γραφείο, όπως έδειξαν σχετικές έρευνες. Το σκέφτεσαι ακόμα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα