Το running παπούτσι με data και 3D printing ήρθε από την adidas

Το running παπούτσι με data και 3D printing ήρθε από την adidas

Η εμπειρία του τζόκινγκ αλλάζει επίπεδο και ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες.

Τζόκινγκ στον δρόμο, τζόκινγκ στο πάρκο, τζόκινγκ στο γήπεδο, τζόκινγκ στην παραλία. Ολοένα και περισσότεροι έχουν καταφέρει να εντάξουν το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους, υιοθετώντας μια συνήθεια άκρως ωφέλιμη για την υγεία και το σώμα.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη συνήθεια προϋποθέτει και το κατάλληλο αθλητικό παπούτσι. Ένα παπούτσι, το οποίο θα είναι άνετο, βολικό, αποδοτικό και κυρίως, ασφαλές για το πόδι. Και τι καλύτερο από ένα running παπούτσι, το οποίο καταφέρνει να ενσωματώνει τα δεδομένα αθλητών και την τεχνολογία 3D printing.

Ο λόγος για το νέο adidas 4DFWD, το οποίο εισάγει στο ευρύ κοινό τα αθλητικά παπούτσια του αύριο, αναβαθμίζοντας αισθητά την εμπειρία του τζόκινγκ και αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το running.

Τα καινοτόμα παπούτσια 4D της adidas, τα οποία κυκλοφορούν εδώ και μερικές ημέρες και στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη αφενός τα -επί σειρά πολλών ετών- δεδομένα των αθλητών, αφετέρου πέντε εκατομμύρια διαφορετικές μορφές πλέγματος σόλας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η δημιουργία μιας πρωτοπόρας και καινοτόμας 3D printed ενδιάμεσης σόλας, η οποία έχει την ικανότητα να απορροφά όλους τους κραδασμούς και να διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση του ποδιού, ακόμη και στις πιο δύσκολες επιφάνειες τρεξίματος, οδηγώντας στη μέγιστη απόδοση του αθλούμενου.

Η ειδοποιός διαφορά του adidas 4DFWD

Το adidas 4DFWD, χάρη στα ρηξικέλευθα χαρακτηριστικά του, μπορεί να προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία, καθιστώντας το τρέξιμο πιο ευχάριστο, πιο άνετο, περισσότερο αποδοτικό και κυρίως, λιγότερο επιρρεπές σε κάποιον ανεπιθύμητο τραυματισμό.

Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στην τεχνολογία της 3D ενδιάμεσης σόλας υψηλής ακρίβειας, η οποία «παντρεύει» τα δεδομένα αθλητών με την Digital Light SynthesisTM της Carbon. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Κάτι πολύ απλό:

Η δομή πλέγματος της σόλας, η οποία είναι προσδιορισμένη ανάμεσα σε 5 εκατομμύρια διαφορετικές πιθανές δομές και κατασκευασμένη κατά 39% από βιο-βασισμένο υλικό, είναι ικανή να ωθεί προς τα εμπρός την κίνηση του ποδιού κατά τη διάρκεια της κατακόρυφης πρόσκρουσης.

Σε σύγκριση, μάλιστα, με τις προηγούμενες γενιές της 4D ενδιάμεσης σόλας, η adidas 4DFWD μπορεί να παράξει έως και τρεις φορές μεγαλύτερη κίνηση προς τα εμπρός υπό κατακόρυφη φόρτιση (σε συνθήκες μηχανικών δοκιμών).

Ως συνέπεια όλων των παραπάνω, κατά το running, η μέγιστη δύναμη πέδησης περιορίζεται σε ποσοστό της τάξης του 15%, καθώς η ενδιάμεση σόλα ανακατευθύνει τις κατακόρυφες δυνάμεις πρόσκρουσης σε οριζόντια κίνηση προς τα εμπρός.

Μ’ αυτό τον τρόπο, ενόσω η σόλα των παπουτσιών 4DFWD διαμορφώνεται ανάλογα με τα μοτίβα κίνησης του αθλούμενου, εξοικονομείται ενέργεια αντίστοιχη με τις ενδιάμεσες σόλες Ultraboost, και εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απόδοση ακρίβειας σε κάθε βήμα.

Η χρήση των νέων παπουτσιών της adidas, επομένως, δύναται να προσφέρει τα κατάλληλα εχέγγυα για την αναβάθμιση της εμπειρίας του running, τη σημαντική μείωση του κινδύνου τραυματισμού και φυσικά, την αισθητή βελτίωση των επιδόσεων (χρόνος τρεξίματος + απόσταση τρεξίματος).

Το νέο adidas 4DFWD, όπως προαναφέρθηκε, είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ημέρες και στην Ελλάδα, με όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν να καλούνται είτε να κάνουν κλικ στο adidas.gr είτε να επισκεφτούν ένα από τα επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα