Κόντρα με θύματα τους ασφαλισμένους

Κόντρα με θύματα τους ασφαλισμένους
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ (ICON PRESS / TZAMAΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Μέτωπο φαρμακοποιών-Λοβέρδου για το ποσοστό κέρδους. Ποδαρικό με διήμερη απεργία στα φαρμακεία. Κομμένη η πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξαγγελία που τους εξόργισε

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί στη μείωση του ποσοστού κέρδους που εξήγγειλαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012.

Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε η απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν “κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτικής πολιτικής, καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων”.

Οι ανακοινώσεις Λοβέρδου-Κουτρουμάνη

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου και Απασχόλησης Γιώργου Κουτρουμάνη για τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ),Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

 

Μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κατά 3% και διατήρηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος αγοράς των φαρμάκων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδ. Λοβέρδος

Σε Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε από κοινού με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε, πως δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος αγοράς των φαρμάκων και παραμένει στο 9%.

Παράλληλα, εξήγγειλε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, καθώς το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να ελέγξει την φαρμακευτική δαπάνη.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε για νέο διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου με στόχο, όπως είπε, τη μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών να την καρπωθούν οι πολίτες και τα ασφαλιστικά τους ταμεία και όχι κάποιος άλλος.

Όπως ανακοίνωσε, “το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών μειώνεται κατά 3%, από 18% σε 15%”.

Μάλιστα, το ήμισυ από τη μείωση αυτή, θα “κοπεί” από τη λιανική τιμή των φαρμάκων και το άλλο 1,5% από την αύξηση στο rebate- είδος έκπτωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε όσους φαρμακοποιούς κάνουν τζίρο πάνω από 40.000 ευρώ μηνιαίως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα